Last news in Fakti

30 Декември, 2020 18:00 6 849 4

Неприятна новина за българския тенис!

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • национален отбор по тенис-
  • димитър кузманов-
  • александър лазаров-
  • адриан андреев-
  • григор димитров

Вследствие на съкратения заради пандемията формат от 12 отбора, родните национали останаха на няколко места извън схемата

Неприятна новина за българския тенис! - 1
Снимка: БГНЕС

За съжаление очакваната новина, че България няма да участва на ATP Cup е факт. Вследствие на съкратения заради пандемията формат от 12 отбора, родните национали останаха на няколко места извън схемата.

Роджър Федерер се оказа единствената първа ракета, която няма да участва, но това донесе радост единствено за Канада, тъй като чрез ранкинга на Денис Шаповалов „кленовите листа“ заеха освободеното от Швейцария място, пише Tenniskafe. Oтказвания, разбира се, са възможни в периода до началото на надпреварата, но те едва ли ще засегнат България, тъй като позицията на Григор Димитров в класацията на АТР оставя страната ни в ролята на четвърта резерва.

Това значи, че родните тенисисти като Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев няма да имат шанса да играят отново на най-високо ниво като през отиващата си година.

В първото издание на надпреварата България се представи великолепно като завърши на девето място от 24 отбора, записвайки победа над Великобритания след чудесна игра на тандема Григор Димитров/Александър Лазаров. Кузманов пък записа първите си две победи на ниво АТР, като добрата новина е, че все пак спечелените точки от тях ще останат в актива му заради промененото точкуване.

За първата ни ракета пък неучастието на България означа, че той ще трябва да участва на един от двата АТР 250 турнира в Мелбърн, ако иска да получи игрова практика преди Australian Open.

А въпреки съкратения формат ATP Cup се очертава като много силен турнир, защото в него участие ще вземат Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Александър Зверев.

12-те отбора ще бъдат разделени в четири групи от по три тима, а след мачовете в тях победителите ще оформят полуфиналите. Жребият ще бъде през януари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    3 6 Отговор
    Гаргар Димитров е аут

    Коментиран от #4

  • 2 парица е царица

    0 2 Отговор
    Това го е уредил бащата на Лолита.
  • 3 Само с един тенисист в елита

    3 0 Отговор
    Просто Нишикори и Андерсън са доста назад, но използват защитен ранкинг от преди 2 години, а Австралия получава уайлд карта, тъй като са домакини. Нашият отбор обективно не е за този турнир, както и Гърция защото имат само по един тенисист в елита. Същото се отнася и за Южна Африка, но заради пандемията двама тенисисти ползват стар защитен ранкинг.
  • 4 Григор няма проблем.

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Процесор Вучков":

    Григор може да си избира всеки индивидуален турнир за участие - Шлем, Мастърс или друг АТП 500 или 250. Той е доста по-напред от тенисисти, които ще участват в АТП къп. Предполагам ще участва, както обикновено в един турнир преди АО.
    Проблемът е за останалите ни тенисисти които нямат ранкинг за участие на чаланджъри, дори на ITF 25000, а само на най-ниската категория. Благодарение на Григор, миналата година получиха пари, които някои не са печелили за цяла година а други за няколко. Не го мисли Григор - ще си избере един турнир, за да потренира преди Шлема.