Last news in Fakti

30 Декември, 2020 19:26 2 654 10

Обявиха Джокович за един от най-големите злодеи в спорта за 2020 година

  • тенис на корт-
  • новак джокович-
  • тенис

Носителят на 17 титли от "Големия шлем" не е единственият тенисист, определен като "злодей"

Обявиха Джокович за един от най-големите злодеи в спорта за 2020 година - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович попадна в Топ 5 на най-големите злодеи в спорта за 2020 година в класацията на новозеландската медия Stuff. Авторът на материала посочва инцидента на US Open, при който Ноле удари неволно с топка в гърлото странична съдийка, заради което бе и дисквалифициран. Друга причина за попадането на Джокович в негативната класация е позицията му по отношение на ваксината срещу COVID-19. Малко след избухването на пандемията той заяви, че не би желал да се ваксинира. Изтъква се и провалилата се инициатива на Джокович да организира демонстративна серия турнири Adria Tour с публика в началото на лятото.

Носителят на 17 титли от "Големия шлем" не е единственият тенисист, определен като "злодей". Компания му прави, макар и по-надолу в класацията, италианката Сара Ерани. Бившата финалистка на "Ролан Гарос" е попаднала в този "черен" списък заради това, че обвини нидерландската си колежка Кики Бертенс, че е симулирала контузия по време на мача помежду им на тазгодишния French Open.

Все пак не всички тенисисти са "злодеи", тъй като една от героините на 2020 година в спорта според отделна статия на същата медия, е шампионката на US Open Наоми Осака - заради приноса на японката в борбата срещу расизма.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кси

    4 25 Отговор
    Сръбски долни изпълнения, що ли не ме учудва
  • 2 qwerty

    33 3 Отговор
    ако изповядваше дженърска идеология щеше да е спортист номер 1 в света

    Коментиран от #4

  • 3 Някой

    22 1 Отговор
    Нахти тъпата класация. По тази логика около половината свят е съставен от злодеи. Толкова са хората, които не искат да се ваксинират с нашумелите напоследък ваксини.

    Коментиран от #9

  • 4 Аха

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "qwerty":

    Дааа, много си прав! Само какви "злодеяния" е вършил малииии.......ужас! Ами ако редовно риташе съдиите, както правеше навремето Стоичков.......или дори само кротичко си псуваше на майка и пред камерите!
  • 5 Оли гьо Френ

    17 4 Отговор
    Който бие американците на тенис е голям злодей! За това не пускат руснаците на олимпийските игри
  • 6 Лост

    3 1 Отговор
    А нерасиста Хамилтън какъв е?
  • 7 Божееее ами МАКЕНРОУ ТЕХНИЯ.....

    2 1 Отговор
    Той тяс да е ЗЛОДЕЙ НА СИЧКИ ВРЕМЕНА... НЕ Е ФЬРЛЯЛ РАКЕТИ САМО ПО МАЙКА СИ.....
  • 8 Брендилия

    1 2 Отговор
    Новак е голем сладур. Помня как замери хилката у зяпачите по пейките щот му се смееха за нещо си
  • 9 Пропуснаха

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    само, че и другият велик тенисист - Надал - удари с топка дете при мрежата, което подаваше топките - неволно, разбира се. А по-тъмната от двете сестри понапсува съдиите на мача си с Наоми Осака, но подобно поведение е допустимо за примати...
  • 10 Лезбия

    0 1 Отговор
    В свят на трансуроди, нормалните са злодеи.