Last news in Fakti

31 Декември, 2020 09:43 5 241 9

Ето кой е новият фаворит да поеме Лудогорец

  • лудогорец-
  • нов треньор-
  • мирослав джукич

Сърбинът Мирослав Джукич е доста далеч от успехите на Станимир Стоилов

Ето кой е новият фаворит да поеме Лудогорец - 1

Нов специалист е спряган като фаворит за треньорския пост в Лудогорец след провала на преговорите в последния момент със считания за сигурен нов наставник на деветкратните шампиони Станимир Стоилов.

Това е сърбинът Мирослав Джукич, информира "Тема спорт". 54-годишният специалист вече е бил предложен от сериозни хора на шефовете на разградчани. Бившият защитник за последно беше начело на испанския Спортинг Хихон. Той води тима в Сегунда дивисион от декември 2019 година до средата на юли 2020. В момента той е свободен.

Джукич има сериозен стаж по испанските терени, който започва още като футболист. Той еднакво обичан в Ла Коруня и Валенсия. С първия тим спечели Купата и Суперкупата на Испания. С втория пък има титла, купа, Суперкупа, Интертото, както и два финала в Шампионската лига.Треньорският път на Джукич започва в младежкия национален отбор на Сърбия, който води 1 година. През януари 2007 година той поема и "репрезентацията", но изкарва само осем месеца като селекционер. През март 2011 година стартира и испанската му авантюра.

Тогава приема офертата на Еркулес. След показаното през юли изкачва стълбицата и подписва с Валядолид. Това е и клубът, където се задържа най-дълго - до юни 2013 година. Тогава поема любимия Валенсия, но остава само до декември. Следват престои в Кордоба, Обединените арабски емирства. През лятото на 2017 година поема Партизан Белград. През сезона печели Купата и завършва втори в първенството след Цървена звезда. Това са и най-големите успехи на Джукич като треньор.

Въпросът за треньорския пост в Лудогорец виси със страшна сила, тъй като до първата тренировка през 2021 година остават две седмици. Лудогорец е убедителен лидер у нас, но на европейската сцена не се представи на познатото високо ниво, което определено не е по вкуса на ръководителите му.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Принц Игор

    20 1 Отговор
    Накрая пак ще назначат чичо Гошо Дерменджиев
  • 2 ТраЛаЛа

    19 1 Отговор
    ко стаа ве петричев, щяхте да назначавате известен треньор от европейско и дори световно ниво, алабализми,
  • 3 Глардиола

    17 2 Отговор
    Ей тоя домус никъв не звъни,ако ми се беше обадил веднага ще зарежа ман сити,и ще сбъдна мечтата си да поема лудогорец.
  • 4 Будалата

    17 3 Отговор
    Падне ли Тиквата от власт, гела тръгва по пътя на черепа. А Лудогорец отива във В група където му е мястото.
  • 5 Морето

    14 2 Отговор
    Ей, Домусчиев-я пробвай Томас Тухел. ПСЖ го освободиха, лапвай го веднага. И Неймар може да се замисли после да поиска да дойде да рита за вас. :)
  • 6 Бай салам

    9 4 Отговор
    Закривам Проекта!
    Нещата вървят към своя логичен завършек.
    Липсата на фенове и обществена поддръжка обезмисля Проекта. Има само регионален характер за местна употреба .
  • 7 българин

    7 1 Отговор
    поредната сделка за пране на пари. у нас има много класни тренери, но не се съгласяват с "условията" на така наречените собственици да участват в комбинациите им.
  • 8 Георгиев

    3 0 Отговор
    Да си назначат Ферарио, или тоя дето го съблякоха на Герена. А най добре Гошо Дерменджиев.
  • 9 Епидем

    4 0 Отговор
    Абе до кога ще се занимавате с Киро - гела. Голем праз кой ще назначи за треньор, тук по-важното е кой е в футболния съюз.