31 Декември, 2020 12:04 2 263 5

Ето какво очакват във Ферари от първия сезон на Мик Шумахер

  • ферари-
  • мик шухамер

Немският пилот е шампион във F3 и F2, като и в двете категории постигна най-добрата си форма във втората кампания

Ето какво очакват във Ферари от първия сезон на Мик Шумахер - 1
Мик Шумахер, снимка Хаас

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че очаква Мик Шумахер да изпитва трудности в първия си сезон във F1, предаде clubs1.bg. Младият германец е част от Академията на Ферари за млади пилоти. През този сезон той спечели титлата във F2 и си гарантира място в отбора на Хаас за следващата година.

Немският пилот е шампион във F3 и F2, като и в двете категории постигна най-добрата си форма във втората кампания. Отборът от Маранело смята, че това може да се повтори и във F1. Запитан какво мисли за представянето на Мик, Биното сподели:

„Мисля, че в началото ще му бъде много трудно. Ако погледна представянето му до момента, обикновено той дава най-доброто от себе си във втория сезон, а не в първия. В сравнение с това Шарл е много бърз в първата си кампания. Очаквам Мик да научи много през следващата година и да бъде много силен в близко бъдеще“, заяви Биното.

В същото време Матия Ферари смята, че Академията на Ферари подготвя състезатели както за F1, така и за италианския отбор.

„Академията произвежда пилоти, които един ден могат да карат за Ферари. Мисля, че прехвърлянето от F2 във F1 няма как да бъде директно в червения болид, защото ще бъде твърде голяма отговорност“, каза Биното.

Според него Мик трябва да изкара поне два сезона в тима на Хаас, за да има шанс да е пилот на Ферари. Най-важните неща за един състезател са постоянство и спечелване на повече точки. Очаквам той да покаже скоростта си в квалификациите и състезанията. Надявам се да има добро състезателно темпо и да завършва всяка една надпревара. Това бе една от причините да подпишем с Карлос Сайнц. Обикновено той завършва по-напред от стартовата си позиция и се надявам Мик повтори това постижение“, завърши Матия Биното.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яппнеца

    3 14 Отговор
    Ако е безочлив и нагъл, като баща си, ще стане шампион, но вече такива не ги търпят!
  • 2 КОЮ

    9 1 Отговор
    Спрете да копирате статии от други сайтове !!!
    Мик е новия ми любимец, тази година ще се научи и догодина влиза във Ферари и става шампион . Весело посрещане на новата година.
  • 3 Аз.....

    4 0 Отговор
    Варнете маркиз Лука Кордеро ди Монтедземоло ,Ф.Маса , Ф.Алонсо ,С. Доменикали и направете свстен двигател.От друго не се нуждае ФЕРАРИ!!!
  • 4 КонТрол

    2 0 Отговор
    господин списвачо бихте ли бил така добър да ни обясните кой по дяволите е Матия Ферари???????
  • 5 abc

    4 0 Отговор
    Крайно време беше и дано да е като баща си за да видим тогава тоя Хамилтън колко го бива.