13 Януари, 2021 10:27 1 286 1

Няма да има промени при селекционерите в националните отбори

  • бфс-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • национални отбори-
  • селекционери

На този етап шефовете на БФС не са стигнали до единомислие относно това на кого да поверят представителния ни тим

Няма да има промени при селекционерите в националните отбори - 1
Снимка: БГНЕС


Няма да има промени при селекционерите на юношеските национални отбори, както и на младежкия тим, пише Мач Телеграф. Информацията все още е неофициална и се очаква да бъде потвърдена след утрешното заседание на Изпълкома на БФС.

Александър Димитров, който бе вариант да поеме първия тим, ще продължи да работи с отбора до 21 г. Начело на юношите до 19 г. остава Ангел Стойков, който в последните години се утвърди като най-успешния специалист на ниво национални отбори. При U17 също не се очаква промяна и постът отново ще бъде поверен на Йордан Петков.

На този етап шефовете на БФС не са стигнали до единомислие относно това на кого да поверят представителния ни тим. Лансират се няколко кандидатури, но няма да е голяма изненада и ако не се стигне до обявяване на новия селекционер утре. Някои от членовете на Изпълкома са излезли с идеята за организиране на конкурс, до който да бъдат допускани само отговарящи на определени критерий специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    2 0 Отговор
    Много прецизно и внимателно трябва да се подходи към определянето на новия национален треньор(селекционер)!

    Cпoрeд мeн имeннo при нaциoнaлния oтбoр oт трeньoрa зaвиcи изключитeлнo мнoгo. Зaщoтo тoй e и ceлeкциoнeр - тoecт избирa нaй-кaчecтвeнитe (cпoрeд нeгo) футбoлиcти и oт тях прaви oтбoр.

    Нo дoкaтo в клубeн oтбoр трeньoрът имa избoр caмo oт нaличнитe 20-30 чoвeкa, тo в нaциoнaлния oтбoр избoрът e мeжду хиляди (или зa Бългaрия - някoлкo cтoтици) футбoлиcти.

    Кaтo чoвeк c oпит щe кaжa, чe е изключително труднo да намериш 11 футбoлиcтa, от които дa нaпрaвиш "oтбoр" - истински, сплотен колектив и екип!

    И имeннo тук ce прoявявa "дoбрият" трeньoр, кoйтo мoжe дa cъздaдe истински добър кoлeктив и aтмocфeрa, и дa нaпрaви cплoтeн oтбoр!

    Освен това нациналния селекционер трябва да бъде българин, патриот, родолюбец, човек, който познава нашите играчи и може да подбере хора с нужните качества, възгледи и характер, и да ги мотивира и обучи да играят с душа и сърце, за България, за родината ни!

    Бог да ги умъдри, просвети и просветли, за да могат да определят нужния за България човек!