ФАКТИ.БГ

Каква беше 2020 г. за хазартната индустрия?

Голям възход отбелязва мобилният хазарт, като вече около 60% от потребителите залагат през мобилните си устройства

Публикувана: 18 Януари, 2021 07:56
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1106
Каква беше 2020 г. за хазартната индустрия?
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.

През изминалата вече 2020 година хазартната индустрия отново отбеляза развитие, а по-всичко изглежда, че нейният възход ще продължи. Това сочат последните анализи, които предричат и нови върхове в приходите в световен мащаб. Игралната индустрия умело се ориентира в обстановката и смело следва всички актуални тенденции, което е ключово за добрите резултати.

Голям възход отбелязва мобилният хазарт, като вече около 60% от потребителите залагат през мобилните си устройства. За сравнение, само преди две години техният дял бе едва 10%. Компаниите знаят това и полагат нужните усилия за предлагането на максимално удобно и усъвършенствано мобилно приложение, като удачен пример за добре развита версия за мобилни устройства е тази на bet365 онлайн, която се радва на огромен потребителски интерес. Проучванията пък сочат, че след още две години половината от брутния доход на хазартната индустрия ще бъде осигурен посредством мобилните устройства. Разработчиците обръщат все повече внимание именно на мобилната версия, отколкото на настолната. В бъдеще пък се очаква да се въведат VR технологията и изкуственият интелект. Това би направило тръпката от залагането още по-голяма, но със сигурност няма да е лесно и не очаквайте да стане изведнъж.

Положителна тенденция се наблюдава и от гледна точка на законодателството, като все повече държави разбират, че хазартът не трябва да се забранява, а просто добре да се регулира. Тези, които така или иначе искат да играят, биха имали по-голяма сигурност, а от друга страна в държавната хазна ще влизат повече приходи.

Например, в Беларус вече легализираха казината, а скоро се очаква същото да се случи и с Украйна. Има обаче и страни, които затягат правилата, като например, Великобритания, която направи идентифицирането на играчите с по-строги изисквания. Легализацията дава огромно поле за развитие на този бизнес, а той от своя страна ще става все по-сигурен и прозрачен.

Друг отрасъл, който тепърва ще се развива, е блокчейн технологията, която е пряко свързана с криптовалутите. Накратко, блокчейн е огромна база данни от финансови транзакции, записващи се на мрежа от компютри в различни места по света. Блокчейн системата е устойчива на хакерски атаки. Тя е едновременно прозрачна, но и осигурява поверителност, използвайки криптография.

Ако обобщим основните плюсове на блокчейн, то ето как изглеждат те:

Данните се запаметяват и пазят, като не подлежат на промяна.

На практика Блокчейн е непробиваем, като хакването е почти невъзможно.

Нужната прозрачност е гарантирана, както при транзакциите, така и при различните други операции.

Чрез Блокчейн лесно и коректно може да се провери честността на играча.

Изкуственият интелект продължава смело да навлиза в много сфери на човечеството и хазартната индустрия въобще не изостава. Дълъг е списъкът с плюсове, които носи тази технология, така че е въпрос на време те да бъдат умело внедрени. Изкуственият интелект ще подобри работата на чат ботовете, ще може да прави анализ на играчите и да им предлага възможни действия, а също и конкретни оферти.

Независимо какво се случва по света, хазартните игри ще продължат да съществуват, защото хората са жадни за този тип емоции и вълнение. Така, въпреки предвижданията за икономически кризи, то прогнозите за хазарта далеч не са толкова мрачни, дори напротив. Очаква се до 2024 доходът в игралната индустрия да скочи до 94 милиарда долара. За сравнение, през 2018 година той беше в размер на 45 милиарда. Очакват ни подобрение на мобилната услуга, на методите за плащане, внедряване на блокчейн технологията и на изкуствения интелект, легализация и регулация на повече места и други съществени стъпки, които ще направят игралната индустрия още по-привлекателна.

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Ловци на бисери
Драгомир Стойнев
Депутатът на БСП Драгомир Стойнев с реплика в дебат по вота за недоверие за кабинета на ГЕРБ.
Лицата на ГЕРБ плюят БКП, която ги е хранила"

Още бисери
ТОП 5