15 Януари, 2021 14:59 1 351 3

Ибрахимович: Днес се чувствам като лидер - аз водя, а отборът ме следва

  • златан ибрахимович-
  • милан-
  • футбол

Правим големи неща, което е вярно, също както това, че все още нищо не сме спечелили

Ибрахимович: Днес се чувствам като лидер - аз водя, а отборът ме следва - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на Милан Златан Ибрахимович даде поредното си дълго интервю през последните няколко месеца. Той говори по най-различни теми, сред които тази за своето бъдеще в клуба, тъй като договорът на 39-годишния нападател изтича в края на сезона.

“Днес се чувствам като лидер. Аз водя, а отборът ме следва. Преди десет години Милан беше различен. Но този Милан, който заварих през 2020-а, също беше различен - с млад състав. Работим и правим саможертви, а резултатите са налице. Заслугата за тях не е единствено моя. Не мога да преценя какъв е бил отборът преди мен. Правим големи неща, което е вярно, също както това, че все още нищо не сме спечелили. Имаме желание да постигнем още повече неща.

Подарените от мен PlayStation-и на моите съотборници? Всъщност, аз ги попитах: “Кой иска един като възнаграждение”? Раздадох такива на тези, които бяха в списъка. На останалите, които също искаха, им казах: “Оо, не, закъсняхте”. Така разбрах с кого си имам работа (смее се - б.р.). Сега обаче всеки ме слуша. Това, че принудих Пиер Калулу да си свали ръкавиците в своя дебют? Да, определено го направих. Млад мъж, който дебютира като защитник и носи ръкавици - как изглежда той? Това определено не плаши противника.

Винаги съм харесвал тези бранители, които приемат тежкия и честен дуел. Нека си припомним, че в миналото нямаше ВАР. Паоло Малдини ме стимулираше. Сега той твърди, че навремето не съм бил толкова силен, колкото сега, но ако си спомням правилно, не е като да е печелил всеки дуел срещу мен. Харесвам и Джорджо Киелини, той е животно, което непрестанно те следва. Това е правилният манталитет. Джанлуиджи Донарума? Той е най-силният вратар в света. Но не, на него нищо не му казвам. Той трябва да продължи да бъде гладен за успехи. Не е нормално това, че не е изиграл дори един мач в Шампионската лига.

Дали е сигурно участието ни в ШЛ? Все още е рано. Колко още остава? Цял полусезон плюс още два кръга от досегашния. Освен това поставянето на цели е като това да си поставиш граници. Аз никога не го правя. Вторият е първият сред последните. Искам да извлека най-доброто от мен и от тима във всеки ден и всяка тренировка. Това, че Милан не е в европейския елит, не е нормално нито за клуба, нито за феновете. При цялото ми уважение, виждам Аталанта в ШЛ, а Милан - не. Дойдох, за да променя това. Не знам какво е ставало тук в предишните седем години. Ясно ми е, че ако няма стабилност в клуба, не може да има такава и на терена.

Пререканието ми с Иван Газидис? Всички си бяха вкъщи и нищо не беше свършено. След това се върнахме към тренировките и отборът искаше сигурност, а не получи такава. Затова аз се опитах да я потърся. Единствено с потвърждението, че Стефано Пиоли остава, ситуацията се изясни. Бяхме стресирани. Чувствахме се сякаш бяхме на съд преди дори да сме направили нещо. Нашата увереност обаче така и не ни напусна.

Пиоли ми вярва и ми дава инструкции, които аз харесвам. Има добър баланс на отговорностите. Чувствам се добре на терена и извън него. Всеки ден Пиоли изпраща съобщения на играчите, като им дава увереност. Той доказа, че е треньор на добър тим. Аз и Кристиано Роналдо? И двамата искаме да даваме всичко за своя отбор и да сме най-добрите. Ние обаче не сме тези, които преценяват кой е най-добрият. Кога ще реша своето бъдеще? Докато съм добре, ще продължа напред. Договорът ми изтича през юни и тогава ще говорим за това. Не исках да попадам в ситуации без изход, нито пък клубът. Ето защо при моето пристигане подписах само за шест месеца и след това поднових договора. Други мислят различно, аз съм “за” свободата на избор.

Днешното ми предизвикателство е да направя така, че един млад отбор да е зрял, което е различно от това, с което съм свикнал. Именно то ме кара да изпитвам още по-голяма наслада от победите. Когато казаха, че съм положителен за коронавирус, не знаех какво да очаквам. Четях и слушах всичко, без да разбирам. Стоях заключен вкъщи, говорейки на стените, докато времето бавно отминаваше. Почти на 40 години съм. Не ми е приятно да го призная, но си е така. Когато бях млад, имах силни емоции, а сега имам богат опит. Точно затова правя по-малко неща на терена, но пък съм по-полезен. Много хора спират с футбола на 35 години. По-умните се адаптират и продължават. Избрах Милан, защото беше най-трудното предизвикателство. Не се интересувах от отбор, сигурен за титлата. Вместо това бях привлечен от невъзможното”, заяви Ибрахимович пред "Кориере дело спорт".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    4 8 Отговор
    НАЙ НАГЛИЯ И АНТИПАТИЧЕН РИТНИТОПКОВЕЦ....после обяснявайте че етническия произход няма значение
  • 2 Среден пръст

    4 7 Отговор
    Ще дойде време да си го платиш,господин лидер..
  • 3 кочо

    0 0 Отговор
    един от великите футболисти на нашето време.