15 Януари, 2021 13:05 1 481 1

Маркъс Рашфорд: Моуриньо ме научи да печеля дузпи

  • маркъс рашфорд-
  • манчестър юнайтед-
  • жозе моуриньо-
  • футбол

Той ми каза, че ако не съм достатъчно умен и убедителен, никога няма да свирят нарушение срещу мен

Маркъс Рашфорд: Моуриньо ме научи да печеля дузпи - 1
Снимка: БГНЕС

Маркъс Рашфорд призна, че футболистите на Манчестър Юнайтед са се научили от Жозе Моуриньо как да получават повече дузпи по време на мачове. Нападателят на "Червените дяволи" добави, че той и неговите съотборници често се карат за изпълненията на наказателните удари дори и в тренировките.

В момента Бруно Фернандеш е редовният изпълнител на дузпите, след като вкара седем и пропусна само една от началото на сезона. Рашфорд, Антони Марсиал, Хуан Мата, Пол Погба и Мейсън Грийнууд обаче също имат голове от бялата точка през последната година. Рашфорд призна, че при толкова много реализатори винаги има големи дебати около изпълненията на дузпите. "В тренировките е по-страшно и отколкото в мачовете. Караме се всеки ден", коментира нападателят.

Юнайтед е получил 11 дузпи във всички турнири от началото на сезона и 22 през миналия. Рашфорд вярва, че това е естествено развитие на атаките на "Червените дяволи", защото те прекарват повечето време в съперниковата половина.

"Нападателите винаги искаме да бележим голове. Когато спринтираме с топката или дриблираме и видим задаващ се защитник, ние не искаме да ни събарят, защото имаме шанс за гол. Никой не дава топката просто така. Нашето желание е да вкараме, съперниците искат да ни попречат и така се получават дузпите. Помня много ситуации, в които не са ни давали очевидни наказателни удари", продължи Рашфорд, цитиран от "Манчестър Ивнинг Нюз".

"Под ръководството на Жозе Моуриньо се случи пет или шест пъти да ме фаулират в наказателното поле и аз не падах. Той ми каза, че ако не съм достатъчно умен и убедителен, никога няма да свирят нарушение срещу мен. След това започнахме да получаваме дузпи. Тези неща се учат с годините", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неспециалния

    1 0 Отговор
    Ма то трябва и да ги вкарваш,те тва е по трудното!