Last news in Fakti

22 Януари, 2021 14:37 1 949 9

Мартин Камбуров в Топ 10 при реализаторите в света за първите 20 години на 21 век

  • мартин камбуров-
  • футбол-
  • голмайстор-
  • класация

На сметката на Камбуров IFFHS отчита 278 гола

Мартин Камбуров в Топ 10 при реализаторите в света за първите 20 години на 21 век - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров се е устремил към подобряване на рекорда за най-много голове в българското първенство и попадна в челото на престижна световна класация. 40-годишният футболист е №10 при реализаторите в националните първенства в света за първите 20 години на 21 век.

Класацията е изготвена от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS). Обхванат е периодът 1 януари 2001 до 31 декември 2020 година, като са отчетени попаденията във всяка от националните лиги по света.

На сметката на Камбуров IFFHS отчита 278 гола, с което той се помества под №10 в класацията. В България нападателят има общо 246 попадения и е само на седем от рекорда на Петър Жеков. През кариерата си Камбуров игра и в три клуба от чужбина.

Федерацията е включила в класацията 78 футболисти, коита са вкарали общо по 200 попадения или повече, независимо дали през този или миналия век.

Ето защо тук попада и Димитър Бербатов. Със 181 попадения за последните 20 години той заема 74-то място. Лидер в подреждането е Кристиано Роналдо. Португалецът е вкарал 462 гола в този период, а веднага след него е Лео Меси с 451. Челната тройка допълва Златан Ибрахимович с 379, плюс още 13 през 20 век.

В подреждането са и други звезди, сред които личат имената на Серхио Агуеро, Единсон Кавани, Клаас – Ян Хунтелаар, Гонзало Игуин, Тиери Анри, Уейн Рууни и Карлос Тевес.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анималс

    5 1 Отговор
    Да, ама Роналдо и Бербатов са вкарвали като съотборници в Англия, а Камбуракис е вкарвал само на обори от класата на 4-та английска лига
  • 2 абе

    3 1 Отговор
    голове на селскята група/България/....
  • 3 Запознат

    6 0 Отговор
    Ей ся това не трябваше да се пише. Камбурчето ще припка по топката до 67 годишна възраст за да има шанс да стане първи в Европа.
  • 4 Да бе да

    5 1 Отговор
    Тоя ритнитопко си го спомням още от 90-те, и още играе. Хахах
  • 5 браво

    2 1 Отговор
    А иначе си е среден футболист на нашият футбол...
  • 6 Гоуем

    2 1 Отговор
    Камбуров и Ибрахимович са най добрите футболисти мани ги тия Меси Роналдо за нищо не стават
  • 7 Бикоборец

    2 0 Отговор
    Абе тия измислени статистики,като постояно ги публикуват по сайтовете,дали има някакво възнаграждение на участващите.
  • 8 миш

    3 0 Отговор
    Миналата годин само на площадката зад нашия блок,съм вкарал към 500 гола,А СТИГА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ СТАТИСТИКИ.
  • 9 Хасан

    0 0 Отговор
    Дедо ми Бог да го прости играеше нападетел в Черешар Мухово.
    За цялата си кариера е вкарал 1763 гола.
    Викаха му Пелето, защото имаше същата усмивка и подобен тен.