Last news in Fakti

25 Януари, 2022 07:05 1 538 0

10-те най-значими трансфера на 2021

  • футбол-
  • трансфери-
  • футболисти

Водещи футболисти смениха своите отбори

10-те най-значими трансфера на 2021 - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Футболът отново вълнуваше феновете и през миналата година. В този период някои от водещите футболисти смениха клубната си принадлежност.

Това промени цялостната атмосфера в света на играта. За това и ФАКТИ ви представя десетте най-значими трансфери за 2021 година.

Арън Рамздейл в Арсенал

10-те най-значими трансфера на 2021

Клубът от Лондон трябваше да направи нужните ходове, за да подобри своето представяне. За всички беше много изненадващо, когато те платиха 30 млн. паунда за вратаря на Шефилд.

Трансферът беше напълно оправдан след невероятните мачове, които младият вратар изнесе през този сезон. Рамздейл е истинска сензация и е един от кандидатите за вратар на сезона в английския шампионат.

Един Джеко в Интер

10-те най-значими трансфера на 2021

Босненският футболист направи изключителна кариера в Рома и се превърна в един от най-успешните голмайстори в италианския шампионат за последните няколко години. Той отдавна опитваше да премине в отбор с шампионски претенции и го направи през това лято.

Макар и мнозина да посочваха напредналата му възраст, Джеко продължава да е същият страхотен реализатор и за Интер. През сезона той има осем гола за действащите италиански шампиони и е водеща фигура в тяхното прекрасно представяне.

Давид Алаба в Реал Мадрид

10-те най-значими трансфера на 2021

През тази година кралският клуб реши да подмени цялата си защитна линия. Давид Алаба беше тяхната голяма цел, която беше реализирана след свободен трансфер от Байерн Мюнхен.

Решението се оказа изключително успешно и Алаба се превърна в истински стълб в отбраната на отбора. Неговото невероятно представяне застана в основата на прекрасния сезона Реал, който смело гледа към първото място в Испания.

Серхио Рамос в ПСЖ

10-те най-значими трансфера на 2021

Защитникът е една от емблематичните фигури за Реал Мадрид. Той прекара почти цялата си кариера в клуба и един от най-обичаните футболисти от феновете.

През това лято обаче той реши да смени обстановката и със свободен трансфер премина в ПСЖ. Към момента той е изиграл съвсем малко мачове за новия си отбор, което му попречи да покаже своя потенциал, но всички разчитат на неговия опит за предстоящите срещи в Шампионската лига.

Дайот Упамекано в Байерн Мюнхен

10-те най-значими трансфера на 2021

Това е трансфер, който беше договорен още преди година. Упамекано се превърна в истинска сензация с представянето си в защитата на РБ Лайпциг и логично привлече вниманието на германския шампион.

Той премина в Байерн с трансфер от 42 млн. евро и веднага беше направен титуляр. Макар и в играта му да има някои колебания, изглежда, че той бързо ще привикне към новия си клуб.

Себастиан Алер в Аякс

10-те най-значими трансфера на 2021

Футболистът направи име с Уест Хям, но през януари премина в Аякс. В нидерландския гранд той буквално промени своята кариера.

В рамките на годината отбеляза 33 гола и подобри рекорда за най-много голове в груповата фаза на Шампионската лига. В момента е един от най-търсените реализатори в Европа.

Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед

10-те най-значими трансфера на 2021

Португалският футболист се утвърди като едно от най-големите имена в играта в Ювентус. Там прекара три сезона, в които вкара много голове, но сякаш така и не постигна очакваните успехи.

Това доведе до изненадващото му завръщане в Манчестър Юнайтед през това лято. Той отново бележи, но отборът му не успява да оправдае стандартите, които предварително се очакваха, като от него се очаква да промени това.

Ромелу Лукаку в Челси

10-те най-значими трансфера на 2021

Сините от Лондон спечелиха Шампионската лига и се превърнаха в клуба, който обра похвалите през годината. На тях обаче им липсваше голям реализатор и за това се обърнаха към Румелу Лукаку, който направи истински фурор с Интер.

Последва трансфер от 99 млн. паунда. Сезонът на футболистът обаче е далеч от очакваното, като той не успява да открие мястото си в новия клуб, като надеждите са, че това ще се промени с игровата практика.

Джак Грийлиш в Манчестър Сити

10-те най-значими трансфера на 2021

Грийлиш се превърна в най-добрия плеймейкър в английския футбол. Периодът му в Астън Вила го направи изключително търсен от грандовете.

Така и през лятото Манчестър Сити платиха 100 млн. паунда за него. Грийлиш даде своя принос за силния сезон, който английските шампиони правят, но продължава да търси най-добрто си представяне, което когато намери, ще се превърне във водеща фигура за клуба.

Лионел Меси в ПСЖ

10-те най-значими трансфера на 2021

Аржентинският футболист беше абсолютната емблема на Барселона и най-популярният играч в спорта. През лятото проведе продължителни преговори за подновяването на своя договор.

Изненадващо обаче договорът не беше подновен и той трябваше да си намери нов отбор. Решението беше да премине в ПСЖ, където опитва да преоткрие върховото си представяне, но продължава е водеща фигура по европейските терени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА