Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 15:52 1 116 2

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути

  • тотнъм-
  • футбол-
  • висша лига-
  • уба-
  • уест бромич албиън

Головете реализираха Кейн (54) и Сон (58)

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи Уест Бромич Албиън с 2:0 в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Тимът на Жозе Моуриньо този път оправда очакванията и взе трите точки срещу опашкаря. Головете в срещата реализираха Кейн (54) и Сон (58)

Първата добра възможност за гол в мача дойде в 9-ата минута и сред разкри пред гостите от Уест Бромич. След атака отляво и центриране в пеналта, Мбайе Диане стреля с глава от границата на вратарското поле, но над вратата.

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Снимка: БГНЕС

Тотнъм отговори почти светкавично и в следващите две атаки успя да стигне до два удара към вратата на своя противник. Първо Сон пробва късмета си от близо 20 метра, но прати топката право в ръцете на вратаря. Другият шанс бе на сметката на Ерик Ламела, който също стреля от средна дистанция, но неточно.

В 15-ата минута „шпорите” бяха много близо до откриване на резултата. Хари Кейн бе оставен абсолютно сам на границата на пеналта, откъдето стреля силно, но коженото кълбо профуча над напречната греда. Две минути по-късно, отново Кейн бе на върха на атаката за домакините. Той бе изведен отляво и пробва удар по диагонала, но отново неточен.

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Снимка: БГНЕС

Натискът на домакините ставаше все по-сериозен, а в 19-ата минута дойде и третият шанс за Кейн. Изстрелът му обаче бе блокиран и след намеса на бранител на гостите, топката бе избита в корнер.

Следващата възможност за Тотнъм отново бе на сметката на Хари Кейн. Този път английският национал се бе преместил на десния фланг, получи топката и след като я обработи стреля с десния крак. Вратарят Джонстън обаче внимаваше и изби в нов ъглов удар.

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Снимка: БГНЕС

В последната минута на първата част гостите пропиляха страхотен шанс. Мбайе Диане засече с глава центриране отдясно, принуждавайки Уго Лорис да се намесва решаващо на самата голлиния. Топката тупна именно на нея, но не последва сигнал, че тя е преминала във вратата с целия си обем.

Не бяха изминали и двадесет секунди след подновяването на играта през второто полувреме, когато домакините създадоха ново положение пред вратата на „дроздовете”. Хьон мин Сон бе изведен в наказателното поле и стреля по диагонала отляво, но Джонстън спаси с крак.

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Снимка: БГНЕС

Натискът на лондончани все пак даде резултат в 54-ата минута. Емил Хойберг изведе сам срещу вратаря Хари Кейн, а за английския национал не представляваше особена трудност да пусне топката покрай стража и да открие в полза на домакините.

Четири минути по-късно тимът на Жозе Моуриньо попари своя противник за втори път и наклони сериозно везните в своя полза. След отлична контраатака Лукас Моура предостави топката на Хьон Мин Сон в пеналта, а кореецът стреля точно по диагонала за 2:0.

Моуриньо и Тотнъм пречупиха Уест Бромич за четири минути
Снимка: БГНЕС

В 61-ата минута попадение на Уест Бромич Албиън бе правилно отменено заради засада.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    1 0 Отговор
    Браво
  • 2 Мими

    1 0 Отговор
    Имаха нужда от тази победа. Тя ще ги мотивира за нови победи защото имат много тежка програма. Но мисля че моу трябва да дава повече шанс на млади играчи от юношеския отбор. Въпреки че във обилния снеговалеж и на чужд терен и това че са на 19 то място играчите на уест бромич се представиха на ниво и играха с хъс и голямо желание за победа. Чудя се как при такава стойностна игра отборът им е сред изоставащите