Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 23:43 1 846 1

Ювентус успя да укроти Интер и е на полуфинал за Купата на Италия

  • интер-
  • равенство-
  • финал-
  • купа на италия-
  • ювентус

"Бианконерите" и "нерадзурите" завършиха при резултат 0:0 в реванша

Ювентус успя да укроти Интер и е на полуфинал за Купата на Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус се класира на финал за Купата на Италия след нулево равенство във втория мач от полуфиналите с Интер. Шампионите на Италия спечелиха първия мач на „Джузепе Меаца“ с 2:1. Съперник на „бианконерите“ във финала ще бъде победителят от двойката Аталанта - Наполи.

В 25-ата минута след центриране на Ериксен от пряк свободен удар, Лукаку не успя да засече топката във вратата на Буфон. В 28-ата минута топката стигна до Лаутаро Мартинес, който пропусна от изгодна позиция да даде преднина на „нерадзурите“.

В 33-ата минута Марсело Брозович стреля от дистанция, но право в ръцете на Буфон. В 42-ата минута Роналдо се освободи и стреля в близкия ъгъл, но Самир Ханданович спаси.

В началото на втората част Ашраф Хакими стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча над напречната греда.

В 64-ата Ханданович с блестящо спасяване не позволи на Роналдо да се разпише във вратата му. Пет минути по-късно Роналдо премина покрай двама футболисти на Интер и шутира към вратата на „нерадзурите“, но Ханданович изби.

В 74-ата минута Алекс Сандро действа рисковано и за малко да си отбележи зрелищен автогол.

Интер натисна в края и в 81-ата минута Хакими опита удар от малък ъгъл, но той не бе достатъчно прецизен и се спря в мрежата, но от външната страна.

В крайна сметка Юве удържа нулевото реми и така се класира на финала в турнира, където очаква победителя от другия полуфинален сблъсък между Аталанта и Наполи. В първата среща двата тима не излъчиха победител, а реваншът е в сряда вечер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендилия

    2 0 Отговор
    Айдее, Старата госпожа на финал за Купата. Ха да видим сега?!