11 Февруари, 2021 17:30 3 854 24

Скандалът около трагедията с Атанас Скатов продължава

  • атанас скатов-
  • к2-
  • застраховка-
  • алпинизъм

Германската компания, която го е застраховала, отказва да плати сумата по транспортирането на тялото му до България

Скандалът около трагедията с българския алпинист Атанас Скатов продължава. Германската компания, която го е застраховала, отказва да плати сумата по транспортирането на тялото му до България. Наложи се намесата на МВнР, което извърши плащане, за да може тялото на алпиниста да бъде възможно най-бързо върнато у нас.

Вчера бяха получени всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тленните останки.

"Вниманието, което цяла България му оказа и подкрепата от много хора – сигурно Наско отнякъде гледа и го оценява. Той заслужаваше такова отношение, защото има постижения, направени за много кратко време", каза мениджърът на Скатов - Мария Илиева.

Самото поклонение пред Скатов ще се състои в неделя в църквата в центъра на родния му Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да швабите си мислят

    14 1 Отговор
    Че кьт другите загинали там я ги намерили я не я ги свалили от високото я не пьк те смучат евра...
  • 2 Учуден

    40 2 Отговор
    Уж германски застрахователи, пък като българските, затвор и незабавна възбрана да упражняват каквато и да е дейност за тези сатрапи.
  • 3 Просто човек

    25 9 Отговор
    А защо българската държава плаща за него?!

    Коментиран от #13, #21

  • 4 муя

    17 14 Отговор
    Тоя отишъл да си праи кефа, що аз требе да му плащам прибирането?
    Да го оставят там и тва е ...
  • 5 xxl

    25 1 Отговор
    Явно и фрицовете са мошенници като всички останали. На този свят няма справедливост.
  • 6 Ами що да плащат германците

    17 2 Отговор
    Българите ша платят ЗАРАДИ ТЯХ ЩОТ СА ПО БОГАТИ И УМНИ....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван Грозни

    17 2 Отговор
    Сега стана ясно колко чиним пред европата. Изправи се народе и бий шута на европейските подлоги от Г..Б. Да сте чули за някой шваба изкачил връх и прославил страната си?
  • 9 О О О Я

    12 1 Отговор
    Нaйн евро фюр бyлгapише kaтеpaчен😠
  • 10 Чичо Тони

    20 3 Отговор
    Всички застрахователи ("германски" или не) изплащат премиите след разследване и установяване причината за злополуката и съответно вината ако има такава. Така че преди да коментираме застрахователите, да си припомниме процедурата след като сме били в ПТП (например). А иначе, мирише на ефтин PR на човека с джипката.

    Коментиран от #12

  • 11 324

    12 2 Отговор
    Българи, какво мислите за застрахователите? Като станат разни природни бедствия и излезнат да ви зомбират как не сме научени да се застраховаме спомнете си немсккя застраховател, нашите се учат от по големите крадци
  • 12 плевен

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Тони":

    Или си прекалено близо до застрахователите, или си прекалено далече от тях. Тяхната цел е да те задължат със закон да се застраховаш, и в случай на събитие да не платят нищо. Всеки от нас е чувал фразата "Като не си доволен- съди ме!".
    Не случайно застраховането и извозването на боклука е в ръцете на мутрите.
  • 13 стоян георгиев

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Просто човек":

    ами щото е герои бе дрогар!ако бяха намерили тялото на христо проданов дали българската държава щеше да даде пара за да го докара у нас?освен това застрахователя в един момент ще трябва да плати и държавата ще си вземе парите.само че тялото на скатов няма как да чака.интересно хеитърите на колко осемхилядници сложихте българското знаме?
  • 14 сиси

    7 4 Отговор
    Атанас Скатов е човек сьс солидно образование -защитава докторантура в Германия и в алпинизма има доста успехи има десет осемхилядника ,Някои от тук пишещите имат други постижения -като например десет бири за една вечер-ако е студено и духа вятьр ще ги порьчат и по телефона.
  • 15 7764

    6 6 Отговор
    ЕДИН БАЙРБУДАЛА ПО-МАЛКО ДРЕМЕ МИ НА СТАРИЯ ШЛИФЕР
  • 16 fks

    6 2 Отговор
    Къде е бил шерпа като е тръгнал да пада аланколуто сКатоф трябвало е да се хване на шерпа за муя и нямаше да падне
  • 17 лили

    4 3 Отговор
    Искам да попитам защо за футбола има пари а за алпинизма -няма Четете какьв капан са им подготвили -пьрво са минали непалците да запишат световният рекорд и след това са оставили 50 души да се оправят кой както може -с липсващи парапети и 2-3 палатки ,Отгоре на всичко пьрвата група е имала кьсмет и с времето Няма как парапетите да стоят там две седмици на лошото време

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 324

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "00000099":

    От смъртта на Христо Проданов си задавам този въпрос
  • 20 лили

    1 2 Отговор
    Искам да попитам защо за футбола има пари а за алпинизма -няма Четете какьв капан са им подготвили -пьрво са минали непалците да запишат световният рекорд и след това са оставили 50 души да се оправят кой както може -с липсващи парапети и 2-3 палатки ,Отгоре на всичко пьрвата група е имала кьсмет и с времето Няма как парапетите да стоят там две седмици на лошото време


















    Прости и елементарни нама как да разберат що е то алпинизьм -това е най -опасният и смьртоносен спорт,Той ведньж е стал алпинист -за това признани е се е борел с години -това е неговият спорт нямя как да стои в кьщи има спонсори -има телевизии и всички те очакват от него нови постижения и тези постижения са не само за него но и за Бьлгария,
  • 21 Пишманжурналист

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Просто човек":

    Защото е българин, а не червен боклук като теб.
  • 22 В е л и к и я

    2 4 Отговор
    Скатов отиде с българското знаме на екипа си и се качи при -40 и вятър до над 7300 метра на К2 , това е достатъчно държавата да го прибере .. слушате ли се кви ги дрънкате..ще ни си смеят и в Уганда ...!Целият свят на алпинизма го познаваше , колкото и да не се харесва това на някои ...!

    Коментиран от #23

  • 23 Хайде

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "В е л и к и я":

    Стига с този екскурзиант , чухме достатъчно мнения . Една такава екскурзия струва около 100 хиляди лева , а шерпите ги носят като раници тези " алпинисти " .
  • 24 сиси

    1 1 Отговор
    До коментар 23 хайде като много знаеш хайде иди през зимата да качиш повече на К2 на на минус 40 и бурен вятьр и падащи лавини и камьни ,Ще идеш само до най-близки магазин за плюскане и оттам право вкьщи че е студено и след като се напюскаш обилно ще си легнеш на дивана и ще се завиеш с дебело одеало