Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 15:56 2 021 3

Джокович показа характер срещу Раонич и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън

  • новак джокович-
  • милош раонич-
  • australian open 2021-
  • аустрелиън оупън-
  • australian open

Шампионът от миналата година победи с 3:1 сета Милош Раонич, в отделните части 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4

Джокович показа характер срещу Раонич и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Шампионът от миналата година победи с 3:1 сета Милош Раонич, в отделните части 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4, като по този начин записа 12-та победа от 12 мача срещу този опонент, предаде tennis24.bg.

Макар да получи контузия преди два дни в двубоя срещу Тейлър Фриц, Джокович по нищо не показа, че не е на 100% здрав и се поздрави с нов успех, който му осигури място във финалната осмица.

„Определено съм се чувствал и по-добре, но щом съм на корта значи тялото ми е в състояние да играе“, каза Джокович секунди след срещата.

„В момента не мисля за нищо друго освен за възстановяване. В следващия ден това ще бъде най-важното нещо за мен. Ако ставаше въпрос за някой друг турнир, вероятно нямаше да продължа участието си. Турнирите от Големия шлем обаче са най-важни за мен и ще дам всичко от себе си да стигна възможно най-далеч“, добави сърбинът, който е 8-кратен шампион в Мелбърн.

В следващия кръг Джокович ще има за съперник Александър Зверев, който по-рано днес победи Душан Лайович от Сърбия с 6:4, 7:6 (5), 6:3.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Ясно си личи,контузията му в Придвижването ,но трябва да се гледа!!Ако не бе контузен,този мач би завършил за час и половина с 3:0 !На полуфинала вероятно, ще загуби и ще проправи пътя на Един от двамата четвърт финалисти!За такова разтежение трябва поне 10дена почивка,а той играе през ден!Не може да издържи до финал!

    Коментиран от #2

  • 2 Мимч

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Едва ли има някакво разтежение.Това е за заблуда на противника....

    Коментиран от #3

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мимч":

    Погледнете как ходи след гейм и ще разберете,че не е добре!!Все едно виждам....Брежнев...,като да е глътнал бастун...Желязна психика и физика има,но най много и Зверев да победи и е до там!За такова разтежение,което не идва от нищото,а от Затварянето в стаята няма лек с масаж и обезболяващи!То е като болен нерв на зъб!Трябва топло,време и спокойствие никакво натоварване!За седмица ще отшуми,но....Има ли седмица?? Другата Двойка според мен играе....Полуфинал,защото Божественния ще победи зверев и Вероятно ще пропусне полуфинала!В състоянието,което го видях днес,Джока ще загуби и от Карасев и от Григор Димитров!