22 Февруари, 2021 16:31 1 739 3

Министерството на финансите на Испания погна Реал Мадрид

  • реал мадрид-
  • министерство на финансите-
  • разследване-
  • укриване-
  • финанси

Има съмнения, че клубът е укрил финансови постъпления в размер на 200 милиона евро чрез две фиктивни компании на Каймановите острови

Министерството на финансите на Испания погна Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите на Испания може да започне разследване срещу Реал Мадрид, тъй като има съмнения, че клубът е укрил финансови постъпления в размер на 200 милиона евро чрез две фиктивни компании на Каймановите острови, съобщава „InfoLibre“, позовавайки се на информация от „Football Leaks“.

От Реал Мадрид са приели, че фондът Провидънс ще плати 200 милиона евро на две компании, които са базирани в данъчния рай – Каймановите острови.

Реал Мадрид е подписал с Провидънс договор, с който ще събере 500 милиона евро за десет години, разделени на три части – две от по 200 милиона евро и една от 100 милиона евро. В замяна на това фондът ще получи процент (23,75) от търговските права на клуба.

Първият транш от 200 милиона евро обхваща периода от 2017 до 2021 година.

Права като спонсорство на фланелката, името на стадиона или на спортната база на клуба не попадат в подписаното споразумение между двете страни.

Реал Мадрид не е подписал това споразумение с фонда Провидънс, а с едно от дъщерните си дружества PQ VII Sarl, което е със седалище в Люксембург. Компанията е с акционерен капитал от само 20 хиляди евро. Зад тази компания стоят две със седалище на Каймановите острови.

От Министерството на финансите на Испания вече са запознати с разиграната схема от Реал Мадрид и са започнали проверка, като е много вероятно срещу испанския клуб да бъде заведено дело за укриване на приходи в особено голям размер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоа Люксенбург насякьде замесен в

    5 0 Отговор
    Схеми.
  • 2 3,14К

    1 0 Отговор
    Е нали Юнкер е ментор на нашата тиква. Там е раят за европейските далавери.
  • 3 Бойку шкафа

    0 0 Отговор
    Да ме бяха взели за финансов съветник щях да им обясня как се укриват пари