Last news in Fakti

28 Февруари, 2021 16:24 1 272 2

Ботев Пд и Монтана не се победиха

  • ботев пловдив-
  • монтана-
  • футбол

Пловдивчани продължават без успех под ръководството на наставника Азрудин Валентич

Ботев Пд и Монтана не се победиха  - 1

Ботев (Пловдив) и Монтана завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Николай Минков в 48-ата минута изведе гостите напред, а Мишел Еспиноса в 83-ата изравни за "канарчетата" с красив гол.

Така пловдивчани продължават без успех под ръководството на наставника Азрудин Валентич. Преди това те загубиха от Арда (Кърджали) с 0:2 и завършиха наравно 2:2 с Царско село.

Ботев излезе с амбицията да постигне първа победа под ръководството на новия си треньор Азрудин Валентич. "Канарчетата" са на незавидното 12-о място в класирането и оттук до края на сезона трябва да са убедителни на собствен терен.

Монтана взе много ценна победа в предишния кръг, когато надви с 1:0 ЦСКА 1948. На старта на пролетния дял отборът на Атанас Атанасов загуби с 0:2 от Левски, но и тогава показа приличен футбол. Преди това монтанчани нямаха успех в 9 поредни шампионатни мача.

Мачът започна с нормално темпо и двата отбора по-скоро проучваха своя съперник, без да се впускат в атаки от самото начало. Логично до изиграването на десетата минута двамата вратари не трябваше да се намесват. Постепенно футболистите на Ботев наложиха по-трайно владение на топката, а гостите от Монтана чакаха на контраатака.

В 24-ата минута удар на Реда Рабей от фаул премина високо над вратата на Благой Макенджиев. Четири минути по-късно центриране на Александър Башлиев от десния фланг намери Давид Кики в наказателното поле. Левият защитник на Монтана нанесе удар с глава, който бе слаб и не затрудни Аргилашки.

В 34-ата минута гостите от Монтана имаха претенции за неотсъдена дузпа за игра с ръка на Марио Младеновски. Бранителят опита да блокира силен шут на противник, като първо топката се отби в главата му. Главният съдия на мача Иво Андреев даде сигнал играта на продължи. В 37-ата минута Макенджиев трябваше да се намесва при опасен удар на Атанас Илиев, насочен в долния му десен ъгъл.

В 42-ата минута Виктор Генев засече центриране на Кевин Янсон от корнер. Бранителят продължи топката към вратата, но там Иван Михов изчисти от голлинията.

Най-чистата ситуация за гол дойде в 45-ата минута и тя бе на сметката на Ботев. Благой Макенджиев изпусна топката при центриране от лявото крило. Атанас Илиев нанесе удар със задна ножица, при който топката се отби в горната греда и падна на голлинията, след което беше изчистена. "Канарчетата" имаха претенции, че топката е влязла във вратата, но тя не бе влязла с пълния си обем.

Второто полувреме започна силно за Монтана и футболистите на Атанас Атанасов поведоха в резултата в 48-ата минута. Чудесна триходова атака между Тасев, Башлиев и Каменов завърши с пас по земя към втора греда, където Николай Минков с шпагат засече за 1:0.
След допуснатия гол футболистите на Ботев тръгнаха в атака в търсене на изравнително попадение. Най-търсен в предни позиции и то с дълги топки и центрирания бе Атанас Илиев. В 68-ата минута Тони Тасев намери чудесно зад гърба на защитата на Ботев своя съотборник Стефан Каменов. Той нанесе удар, но Георги Аргилашки внимаваше и спаси. Силен шут на Славчо Шоколаров беше уловен от Макенджиев минути по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чудо

    2 1 Отговор
    Страхотен куриоз е за нас и може би за околните да изпадне отбор на толкова богат човек.

    Коментиран от #2

  • 2 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "чудо":

    Споко , скоро ще разбере къде трябва да се снася и всичко ще тръгне по мед и масло!