28 Февруари, 2021 18:12 1 465 0

Интер се развихри и развинти Дженоа (ВИДЕО)

  • интер-
  • дженоа-
  • серия а-
  • футбол

"Нерадзурите" все по-близо до Скудетото

Интер се развихри и развинти Дженоа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Интер победи Дженоа с на "Джузепе Меаца" в Милано в среща от 24-ия кръг на италианското първенство. Още в първата минута Ромелу Лукаку реализира попадение за домакините, а в 69-ата Матео Дармиан бе точен за 2:0. В 77-ата минута резервата Алексис Санчес реализира третото попадение в мача.

По този начин миланският колос дръпна със седем точки на втория Милан и на 10 спрямо третия Ювентус, който вчера сбърка при визитата си на Верона.

Бяха изминали едва 30-ина секунди от началото на мача, когато Интер порази противниковата врата. Това стори Ромелу Лукаку. Белгийският нападател получи топката от Николо Барела и направи двойно подаване с партньора си в атака Лаутаро Мартинес. Лукаку получи празно пространство, напредна в половината на гостите и с много прецизен изстрел изпрати топката в долния десен ъгъл на стража Матия Перин - 1:0 за "нерадзурите".

Интер се развихри и развинти Дженоа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 6-ата минута играчите на Антонио Конте сътвориха опасна атака отдясно, която "миришеше" на гол, но до такъв в крайна сметка не се стигна. Минута по-късно пък "деветката" на "грифоните" Джанлука Скамака тества с далечен шут Самир Ханданович, но не успя да затрудни опитния словенски вратар на Интер.

В 13-ата минута пред Матео Дармиан се откри прекрасен шанс за 2:0, като десният халф-бек направи чудесна комбинация с Лукаку, но не успя да изпрати топката във вратата на Перин. Секунди по-късно имаше нова сериозна опасност за вратата на гостите, като се получи разбъркване, но генуезци отново оцеляха.

Интер се развихри и развинти Дженоа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Няколко минути по-късно пък Николо Барела бе много близо до гол за Интер. Талантливият халф си създаде майсторски удобна позиция за стрелба и опита техничен удар, но топката срещна напречната греда и не пожела да се озове във вратата на Перин.

В 30-ата минута Лукаку отново застраши вратата на Дженоа, като демонстрира бързината и мощта си, но ударът му бе спасен от Перин. Секунди след това пък имаше интересна ситуация пред вратата на Интер, след като Ханданович изпусна топката при едно центриране, но Скамака не се възползва и стреля право в словенеца.

В 35-ата минута Лаутаро нанесе опасен удар след къс пас на Барела, но Перин спаси. Почти веднага след това аржентинският нападател опита зрелищен акробатичен удар след центриране отдясно, но Перин внимаваше и направи поредно спасяване. Минута преди края на първата част Дармиан направи хубав пробив през центъра, но завършващият му удар по земя бе разочароващ.

Интер се развихри и развинти Дженоа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В първите 20-ина минути на второто полувреме не се случи почти нищо интересно пред някоя от двете врати. Така се стигна до 69-ата минута, когато Матео Дармиан, който през първото полувреме имаше шансове за гол, този път успя да изпрати топката във вратата на Перин. Дармина получи хубаво подаване от Лукаку в наказателното поле и с качествен изстрел по земя преодоля стража на гостите - 2:0.

В 73-ата минута Барела центрира много добре отдясно, но Лукаку остана под топката и до нов гол във вратата на Дженоа не се стигна.

В 77-ата минута току-що появилият се в игра за Интер на мястото на Мартинес чилиец Алексис Санчес изпрати топката във вратата на Дженоа. Това се случи, след като перин първо парира удар от близко разстояние на Лукаку, но Алексис Санчес се оказа най-съобразителен и направи добавка за 3:0. Тук се намеси и системата за видеоповторения ВАР, тъй като имаше съмнения за засада на чилиеца. В крайна сметка голът бе признат за редовен и резултатът стана 3:0.

Две минути преди края друга резерва за "нерадзурите" - Данило Д'Амброзио, бе много близо до гол, но Перин успя по блестящ начин да спаси фалцовия удар на бека. В добавеното време Перин направи нови спасявания и не позволи резултатът да стане още по-обезкуражаващ за Дженоа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА