Last news in Fakti

4 Март, 2021 16:57 1 761 5

Левски поиска незабавен Конгрес на БФС

  • левски-
  • позиция-
  • съдийска комисия-
  • гергинов-
  • конгрес-
  • бфс

"Сините" обявиха подкрепата си за шефа на комисията на съдийската комисия

Левски поиска незабавен Конгрес на БФС - 1
Снимка: levski.bg

От ръководството на Левски излязоха с позиция относно неразбориите в родното съдийство в последно време. От "сините" застанаха зад настоящия шеф на комисията на реферите към БФС Костадин Гергинов, но поискаха незабавен конгрес на БФС.

Ето какво написаха "сините" на сайта си:

Скъпи Левскари,

През последните няколко дни сме свидетели на добре координирана и безскрупулна медийна кампания, подклаждана умело от задкулисието на българския футбол, чиято крайна цел е да обезглави Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

Ръководството на „Професионален футболен клуб Левски“ следи внимателно какво се случва и изразява своето възмущение от начина, по който определени услужливи медии се използват като несръчна бухалка в защита на интересите на силните на деня в „Първа професионална лига“ и Българския футболен съюз. Очевидно, нечии сметки са сериозно объркани и нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена. Тези процеси на нормализация са покачили сериозно напрежението в определени кръгове, силно представени в Изпълнителния комитет на БФС, който продължава да функционира с напълно неясна легитимност.

„ПФК Левски“ застава категорично зад настоящия председател на Съдийската комисия, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от два месеца с решение на същия този Изпълком, чийто членове сега обикалят като цветарки по медиите си и атакуват.

Това е нелепо, скандално и противоречи на всички принципи на доброто управление. Настояваме за незабавно организиране и провеждане на общо събрание на Българския футболен съюз и избиране на изцяло ново ръководство, което да постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на клубните президенти.

От ръководството


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕТЪР

    6 0 Отговор
    ХУБЧЕВ е кандидата на ЛЕВСКИ за шеф на БФС! Т

    Коментиран от #5

  • 2 ЦСКА

    5 4 Отговор
    Крадец вика дръжте крадеца след снощният подарък от съдиите срещу Беров.

    Коментиран от #3

  • 3 Глиган Припоков

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЦСКА":

    Кьде ги видя тия подараци бе ПРИПОК.А нещо за Чинката за мача с Черно Море да кажеш.
  • 4 Bai nudals

    2 0 Отговор
    Само така,винаги трябва да имаме позиция за всичко.
  • 5 ХХТ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕТЪР":

    Браво на Левски ЗА ДЕКЛАРАЦИЯТА В ЗАЩИТА НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ. Сега остава и ЦСКА да ги подкрепи и да се включат и Берое, Етър, Локо, Ботев... НА ВСИЧКИ ИМ ПИСНА ДА СЕ БУТАТ САМО СЛАВИЯ И ЛУДОГОРЕЦ, КОГАТО ИМ ТРЯБВАТ ТОЧКИ.Тия техни номера на всички са ясни. Гела, Цеката, Тумбака нямат място в Българския Футбол! НЯМАМЕ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ЗАРАДИ ТЯХ!