Last news in Fakti

9 Март, 2021 11:34 1 541 7

От FARE потвърдиха, че има сигнал за расизъм от страна на Венци Стефанов

  • венци стефанов-
  • расизъм-
  • fare

Причина затова са думи на члена на изпълкома на БФС по време на пресконференция миналото лято

От FARE потвърдиха, че има сигнал за расизъм от страна на Венци Стефанов - 1
Снимка:

Международната мрежа за борба с расизма във футбола FARE призна, че проучва сигнал спрямо президента на Славия Венцеслав Стефанов. Причина затова са думи на члена на изпълкома на БФС по време на пресконференция миналото лято. От мрежата са се свързали с родната централа с предложение за съдействие по казуса.

"Запознати сме с коментарите направени от президента на ПФК Славия София през юни 2020 г. по време на пресконференция в София. Свързахме се с БФС относно инцидента и предложихме нашата подкрепа и съдействие за борба с дискриминацията в българския футбол като цяло. На първо място отговорността за разследването е на БФС“, каза пред Дарик Радио представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко.

От БФС пък казаха, че са сезирани комисиите по етика и феърплей и Дисциплинарната комисия и се очаква тяхното становище. Президентът на централата Михаил Касабов, че осъжда подобни прояви.

"Личната и професионалната ми позиция е категорична – осъждам подобни прояви, тъй като БФС, както и международните федерации, чийто член е Съюзът, водят активна битка срещу проявите на дискриминация и ксенофобия във футбола. Тук е моментът да подчертая, че след печално известния инцидент на 14.10.2019 г. по време на двубоя България – Англия, БФС се радва на огромна подкрепа от страна на международните си партньори и колеги, в това число и Английската футболна асоциация, а мерките, които предприехме, се приемат положително от ръководителите на европейския футбол", казва Касабов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    5 1 Отговор
    ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ И В ПОЛИТИКАТА И ФУТБОЛА
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    4 1 Отговор
    Ами то и изказване на тема фланелките на отборите и съдиите пак е расизъм - червените, сините, БЕЛИТЕ, ЧЕРНИТЕ....
  • 3 коректив

    1 3 Отговор
    дали някоя институция в България би повдигнала подобен въпрос?добре,че са евроинституциите да изискват цивилизованост и принципност!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Просто човек

    1 1 Отговор
    Осъдете проклетия шоп*р...
  • 6 кико

    2 0 Отговор
    Американците като крещят против РАСИЗМА да не би да не си трепят негрите с каквото им падне ???!!! В Южните щати да не би да има
    братство между бели и черни ???!!! Не ги слушайте , а гледайте какво правят и то особено в ЕВРОПА !!! Както се казва у нас :" всичко Мара втасала......... " ! Те/ FIFA/ тогнаха на времето Батето за корупци и лобизъм , ама всички босове ги изгониха за същото , по-късно !!!

    Коментиран от #7

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кико":

    Батето го СГОТВИХА защото им разкри кирливите ризи‼ Щафетата на Германия взе Олимпийско злато с четири жени с документ за астма, който им дава право на медикаменти ЗАБРАНЕНИ за спортистите! Тогава на заседание на МОК той стана и каза , че не е нормално спортисти от цял свят да не могат да победят четири астматички! Или медицинските са фалшиви , или да се състезават на параолимпийските игри‼