Last news in Fakti

6 Януари, 2013 10:30 1 810 5

Жалко! Григор загуби финала с Мъри

  • димитров-
  • мъри-
  • бризбейн-
  • atp
Жалко! Григор загуби финала с Мъри - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Григор Димитров отстъпи пред третия в света Анди Мъри във финала на турнира в Бризбейн в двубой, в който българинът имаше всички шансове да триумфира за първи път в кариерата си в съревнование на АТР, предаде БГНЕС.

Първата ни ракета изигра поредния си силен мач, но изпусна своя именит опонент в ключовите моменти от срещата, която завърши с победа на Мъри със 7-6, 6-4. В първия сет при 5-3 в негова полза Гришо не успя да спечели своето подаване, след което Анди Мъри се върна в играта и успя да доведе нещата до тайбрек, който спечели на нула.

И във втората част Димитров бе равностоен на шотландеца и в един момент водеше с 4-3, но британецът показа най-доброто от себе си, за да обърне и втория сет в своя полза. Така най-младият тенисист в Топ 50 Григор Димитров не успя да се пребори за трофея, но с представянето си демонстрира на всички защо е сравняван с легендарния Роджър Федерер.

По пътя си към финала 21-годишният хасковлия отстрани Брайън Бейкър, Милош Раонич, Юрген Мелцер и Маркос Багдатис, като с това си заработи 41 540 долара и 150 точки за световната ранглиста, с които ще се доближи до Топ 40. Още с класирането си за заключителната среща на турнира в Бризбейн Гришо написа нова страница в историята на българския тенис.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йес

    1 1 Отговор
    Браво, момче! Ти прославяш себе си и България!
    Желая ти още по-големи успехи!
    Все пак - Анди Мъри си е класа..
  • 2 Турбото

    1 1 Отговор
    Скоро и на Григоровата улица ще изгрее слънцето
  • 3 Night Rider

    1 1 Отговор
    Браво !!! Да стигнеш до финал, които въпреки че си загубил си е направо победа, като се сравни и срещу кого е играл !!! Само нагоре, следващия път ще е победата ! УСПЕХ !!!
  • 4 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    Браво момче!Гордеем се с теб!Ти си от онези малко българи,които
    все още ни държат съмочувствието,гордоста и,че ни има!БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ТОЗИ УСПЕХ!......смело ГРИШО идва твоя час!
  • 5 123.300 д

    0 1 Отговор
    браво на Григор,до година и Мъри ще опердаши