Last news in Fakti

25 Март, 2021 20:48 3 455 38

България започна с тежка загуба квалификациите за Световното в Катар

  • швейцария-
  • българия-
  • футбол-
  • катар-
  • световни квалификации

Загубихме с 1:3 от Швейцария

България започна с тежка загуба квалификациите за Световното в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България започна с поражение световните квалификации за Катар 2022. "Лъвовете" отстъпиха с 1:3 срещу Швейцария на стадион "Васил Левски" в София. Кирил Десподов отбеляза почетното попадение за българите в 46-ата минута, а Еболо (7), Сеферович (10) и Цубер (13) бяха точни за гостите от Швейцария.

Срещата бе официален дебют за селекционера Ясен Петров, като първи минути с фланелката на Националния отбор записаха и Илиан Илиев от Черно море, Атанас Илиев от Ботев Пд и Момчил Цветанов от Локо Пд.

Следващия мач на България е срещу тима на Италия. Срещата на стадион "Васил Левски" е на 28 март (неделя) от 21:45 часа.

Двубоят започна с териториално надмощие на швейцарците. Селекцията на Владимир Петкович разиграваше спокойно, опитвайки се да намери пролука измежду добре изградената до този момент родна отбрана. Лекарският екип пък рано трябваше да влиза в употреба, след като Мануел Аканджи удари без топка Митко Илиев.

Определено начинът, по който се провеждаше този двубой не бе никак "здравословен" за нашия тим. Логичното се случи в седмата минута, когато поредното центриране на "червените", даде ефект. Рикардо Родригес проби по фланга, след което центрира в наказателното поле. Мощният Бреел Емболо изпревари Занев и с глава не остави шанс на Пламен Илиев.

Световната квалификация се превърна в истински кошмар за "трикольорите", след като втори гол посети мрежата на Илиев в деветата минута. След първото попадение, селекцията на Ясен Петров лекичко пренесе събитията в половината на опонента. Но само за малко. Съперниците бързо изостриха своя акция в офанзивен план, при която Шакири пусна в перспектива за Сеферович. Таранът изпревари Занев, рязко смени посоката и отбеляза за 0:2.

Дебютът на Ясен Петров вече бе украсен в трагични краски, когато във фаталната 13-та минута класиката на "Васил Левски" вече бе създадена. Джердан Шакири нямаше много трудности да навлезе от фланга към вратарското поле на Илиев. Въпреки малкия ъгъл, звездата на Ливърпул реши да шутира в близкия такъв. Това изненада българския страж, който безславно допусна кълбото да мине под неговия плонж.

Гранит Джака също можеше да се разпише за "червените" в 20-ата минута. Даниел Димов първоначално изчисти много лошо едно центриране, но след това компенсира грешката си с добро заставане, стопирало мощния шут на халфа на Арсенал.

Минутите от първата част си минаваха, а "лъвовете" просто тичаха след своя опонент и явно се надяваха на неговата милост. "Кръстоносците" изпълниха поредица от корнери, които за радост не ни поразиха отново. От другата страна на терена, Кирил Десподов реши да играе индивидуално и спечели доста метри терен. В крайна сметка центрира неточно...

Гостите поискаха дузпа в своя полза малко преди почивката. Даниел Димов отново трябваше да поправя своя грешка, но този път хвана през гърдите Сеферович, спирайки го от това да стреля към вратата на домакините. Реферът от Черна гора обаче даде знак играта да продължи.

Швейцария имаше привилегията да има и последната интересна атака преди почивката. Тогава центрирана топка намери своя адресат - Харис Сеферович. Нападателят се пребори за по-добра позиция спрямо Божиков, но с глава насочи встрани от вратата на Илиев.

Светлинка в тунела за националния тим имаше в 46-ата минута. Веднага след изпълнението на центъра, България стигна до попадение. Отпуснатата защита на Швейцария сбърка фатално, когато Ремо Фройлер върна слабо за Елведи. От цялата ситуация се възползва Кирил Десподов, който с прецизен шут, и малко рикошет, съумя да матира Ян Зомер. Голямата неприятно обаче дойде миг по-късно, когато стана ясно, че Кирчо е реализирал с цената на контузия, причинена му от хвърлилия се на шпагат Елведи. Той се наложи да бъде заменен от Спас Делев.

Невероятна възможност за втори гол се откри пред нашия тим в 60-ата минута. Капитанът ни Георги Костадинов се оказа непокрит при центриране на далечната греда на Делев. За жалост, Ян Зомер беше на точната позиция и спаси насочената отблизо топка.

Спас Делев определено прехвърли добрата си форма от Арда и в националния тим. В 75-ата минута той влезе много остро от фланга и стреля силно в близкия ъгъл. За жалост Рикардо Родригес застана на пътя на топката и блокира надеждите ни за втори гол.

Швейцарците можеха да отбележат четвърти гол в 80-ата минута. Отбита топка падна на волето на Гранит Джака, който с изключителна сила я запрати към десния ъгъл на Пламен Илиев. Хубавото беше, че кълбото прелетя близо до страничната греда.

До края появилият се като смяна за Швейцария - Джибрил Соу можеше да покачи до 1:4 за "кръстоносците", но Пламен Илиев спаси слабия му удар.

След три дни тежките мачове за България продължават. Тогава приемаме на националния стадион Италия от 21:45 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    64 1 Отговор
    каквото държавата такъв и спорта !! България не е дъно, а ДЪНО!!!

    Коментиран от #27

  • 2 Абе

    57 1 Отговор
    Резиииил, пореден! Ама някой да е изненадан......?!
  • 3 Неясен Питроф

    40 2 Отговор
    Следва бодряшки коментар, а усмивката на Ясен не слиза от лицето му. Човека има НУЛА капацитет, а като треньор и съзтелател няма спечелен трофей, титла, купа и т.н. Ще обвини футболистите. Още две загуби следват до края на следващата седмица и вероятно рекорд - без спечелена точка в групата!
    Нищо, важното е по един гол да вкарваме за самочувствие...
  • 4 Баш майстора

    36 1 Отговор
    През 5 миути гол. После разпускат.

    Коментиран от #15

  • 5 Гост

    41 1 Отговор
    Куците магарета са вкарали гол. Това си е постижение, повече не може да се очаква отдавна.
  • 6 Оптимист

    24 1 Отговор
    С кой отбор ще се срещнем скоро?Ще ги разпилеем с юначна игра!Как така световно без нас дума да не става.
  • 7 Пловдив

    39 2 Отговор
    Резултат, който радва целия български народ! Тая сган от пишльоци, плужеци, чалга лигни, дето не могат да си оправят леглото и пут..вци заслужава да бъде бита във всеки един смисъл на думата навсякъде! Това не са българи!

    Коментиран от #9

  • 8 бб57758696

    11 4 Отговор
    Пловдивското Джанини. Иш бе селски цървул. Мека китка.
  • 9 Неясен Питроф

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдив":

    Майна, вземете си го “Дажиниту” във Филибьету! Какво са виновни играчите, когато не са селектирани и подредени по нормален начин?

    Коментиран от #12, #19

  • 10 пешо

    24 1 Отговор
    каквато държавата , такъв и футбола и спорта така е при герб .

    Коментиран от #17

  • 11 БЪЛГАРИ ЮНАЦИ

    15 1 Отговор
    ВСИЧКО ЩЕ ШЕ ДА БЪДЕ ПРОСТЕНО НО ОПИТА ЗА ПОДИГРАВКА ОТ СТРАНА НА ТЪМЕН ПЕТРОФ,ЧЕ ШВЕЙЦАРЦИТЕ ИМАТ УСПЕХ В ЗИМНИТЕ СПОРТОВЕ Е И във футбола Е ТОЧНА КАРТИНА НА БГ МАНТАЛИТЕТА!!!!ЛЕВСКАР СЪМ НО КОМЕНТАРИТЕ НА ВЕЛИЗАР ДИМИТРОВ СА ТОЧНО В ДЕСЯТКАТА!!!!
  • 12 Пловдив

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Неясен Питроф":

    Аз съм фен на един от двата пловдивски отбора - няма да казвам кой, да не нагнетявам напрежение - в офиц. ни форум цареше пълно недоумение защо са избрали това тотално недоразумение за треньор на нац. отбор. И също - градът се казва Пловдив, а не това, дето си го написал, хайде да си мериш приказките и писанията - това е само добронамерен съвет!...

    Коментиран от #16

  • 13 БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

    31 1 Отговор
    ПРЕДИ 15 ГОДИНИ ТАКИВА ОТБОРИ КАТО ШВЕЙЦАРИЯ ,УНГАРИЯ,ИСЛАНДИЯ ГИ БИЕХМЕ С РАЗЛИКА И СТАДИОНИТЕ БЯХА ПЪЛНИ...ЕХ КАКВИ ВРЕМЕНА БЯХА.
  • 14 Крокодил

    21 0 Отговор
    Олеле Джанинито треньор на националния отбор, изобщо защо играем срещите, служебната загуба ще е по-добър резултат! За играчите изобщо не искам да знам кои са!!!!!
  • 15 Чук и Гек

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баш майстора":

    Ти в ред ли си или скоро са ти поставили дозата!? 7, 10, 13 през пет ли е?

    Коментиран от #21

  • 16 Неясен Питроф

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пловдив":

    Доообре, майна, щом казваш нека е така! Не се прави на нинджа и не се стягай, че вместо Пловдив съм написал друго.

    Коментиран от #20

  • 17 8777

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "пешо":

    Сега ли го разбра или си природно прост
  • 18 Asdfg

    14 0 Отговор
    Е нали Ицката ги надъха?!? Защо така бре мишки?
  • 19 Asdfg

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Неясен Питроф":

    Добре ли си? Точно и най-много вина имат играчите!!! Чалгари!
  • 20 Пловдив

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Неясен Питроф":

    Сега, да не се засегнеш! Нито се стягам, още по-малко пък имам претенции да ставам нинджа... Просто написах нещо с препоръчителен характер в смисъла на това, че точно ние - нормалните и интелигентни хора - е редно да даваме тон, защото от доста години в тоя територия се случва точно обратното. И няма смисъл да се подвеждаме по оскъдния акъл на другите - това се отнася и до мене.

    Коментиран от #23

  • 21 Баш майстора

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Чук и Гек":

    Тихо там
  • 22 Гост

    25 0 Отговор
    Това вече е скандално! Вероятно е и рекорд за националния отбор - 0:3 до 13-та минута! Смея да твърдя, че с тази игра за пръв път в историята отпадаме от първенството след първите 13 минути на първия мач! И с цялата си наглост искат да връщат перуката начело на Бфс!
  • 23 Неясен Питроф

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пловдив":

    ОК. Прав си 100%! Благодаря за отношението!
  • 24 а Петела

    6 0 Отговор
    изкукурига с `анализи` при 13мин-3гола ...
  • 25 Ама

    12 0 Отговор
    Човека си го каза ясно,че ще ни бият и то яко щото сме головодници и никой не го е страх от нас аутсайдерите
  • 26 ФънФън

    14 0 Отговор
    футболист номер 1 на Бг--то, се оказа кръгла 0, на полето !!!
  • 27 ддд

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    На дъното е добре ма ни копаем.
  • 28 Чип и Дейл

    13 0 Отговор
    То тежките загуби тепърва предстоят!
  • 29 трагични сте

    6 1 Отговор
    Очакваше се без Дерменджиев всичките ви проблеми да се разрешат, но не стана така. . .
  • 30 България -Албания

    6 0 Отговор
    1:3 е резилтата
  • 31 Не може ли да вземем и ние

    5 1 Отговор
    Албанци и турци, че поне във футбола да дръпнем малко???? Само питам де, то е ясно, че трудно ще намерим такива които ще искат да ритат за България....
  • 32 1:3

    14 0 Отговор
    От БФС си мислят ,че като сменят треньора и всичко ще тръгне по мед и масло.Проблемите са много по-големи!!!
  • 33 ЛЕВСКАР

    12 0 Отговор
    Вместо “Мила родино” е редно да пускат “Хубава си моя горо” преди мачовете на националния ни отбор по футбол - така и така това са единадесет дървета, които вселяват в душите ни само скръб и жалост!
  • 34 Мимч

    9 0 Отговор
    Големи надежди,Ясен Петров,голямата работа,Оказа се,че нищо ново не сме научили и нищо старо не сме забравили.Изглеждаха като един сбирщайн на отпадък,боклук или скраб.Нищо позитивно, а напротив ,позле.....
  • 35 ужас

    6 0 Отговор
    Време е Борисов да облече фанелката. И направо с джипката на терена.
  • 36 хахаха

    5 0 Отговор
    Като първа мярка предлагам да ги татуират 100%.
  • 37 Спасов

    1 0 Отговор
    Ха ха ха!
  • 38 гост

    4 0 Отговор
    вратарчето е най слабото звено гол от страничната линия да му вкарат хахахаа