Last news in Fakti

25 Март, 2021 22:26 1 741 5

Лечков: Новият президент на БФС ще управлява само 7 месеца, четете устава, това е реалността

  • йордан лечков-
  • футбол-
  • бфс-
  • конгрес-
  • президент на бфс

На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен

Лечков: Новият президент на БФС ще управлява само 7 месеца, четете устава, това е реалността - 1
Снимка: БГНЕС

Членът на Изпълкома на БФС Йордан Лечков обяви след края на днешния мач между България и Швейцария (1:3), че на 25 юни футболният съюз ще проведе извънреден конгрес, на който да бъде избран нов президент. Той обаче ще управлява само 7 месеца, докато не дойде времето за редовен конгрес. Това сочел уставът на БФС.

"На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен. Четете устава, това е реалността. По друг начин няма как да бъде. Йордан Лечков още в самото начало ви каза, че не е подал оставка. Които са подали, те си носят отговорност. Аз стоя пред вас - не се крия. Не мога да коментирам кой трябва да е новият президент. Дайте да видим реални кандидатури. Аз реална кандидатура още не съм видял. Бербатов - Величков? Дайте да коментираме нещо реално".

Относно загубата на България в първата квалификация за световното в Катар през 2022 година, легендата на родния футбол коментира: "Предстартова треска, нов състав, нов треньор. Нормално. Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия. Винаги съм твърдял, че трябва да се мисли мач за мач. Срещу Италия да си направят съответните изводи треньорското ръководство и ако трябва да сменят състава. Ако могат да си направят състава по-оптимален, имат по-реални шансове срещу Италия. Ако не се сбиеш, ще те удрят. През второто полувреме момчетата се сбориха и им се получи, но трябва да има повече агресия. Тежка е групата, няма какво да се заблуждаваме".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тито

    19 2 Отговор
    Марш от палатката кърлеж такъв
  • 2 Пената

    19 2 Отговор
    Махай се,бе нещастен далавераджия!!!
  • 3 Кърлеж

    5 0 Отговор
    Тоз не спира с интригите.
  • 4 Негра мотник,

    2 0 Отговор
    "Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия."... А "вашите" футболисти къде играят? И защо? - Ами, много ясно - без детско- юношеска школа не може да има силен национален отбор. А затова, че няма, ти си един от най-големите виновници.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Споко, лече! Вие с перуката и компания заслужавате да сте до живот в Бфс за "просперитета" на футбола ни! Превземате нови "висини"! Снощи отпаднахте от квалификациите в 13-та минута на първия мач! Следващите квалификации ще отпадне те преди да са стъпили на терена... Дерзайте!