Last news in Fakti

26 Март, 2021 12:02 1 676 7

Националите на Германия протестираха срещу нарушаването на човешките права в Катар

  • германия-
  • футбол-
  • катар-
  • протест-
  • исландия

Норвегия бе първият отбор, който излезе в световните квалификации с фланелки, на които имаше послание: „Човешки права на и извън терена“

Националите на Германия протестираха срещу нарушаването на човешките права в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на Германия протестира срещу нарушаването на човешките права в Катар преди световната квалификация срещу Исландия (3:0). От Бундестима излязоха с позиция срещу домакините на Мондиал 2022 в защита на мигрантите в страната от Персийския залив. Хиляди работници от други страни са загинали по време на строителството на стадионите в Катар през последните години.

Норвегия бе първият отбор, който излезе в световните квалификации с фланелки, на които имаше послание: „Човешки права на и извън терена“, преди мача срещу Гибралтар.

Селекционерът на Норвегия Стале Солбакен заяви, че протестът е опит да се окаже натиск върху ФИФА да бъде още по-директна с властите в Катар, за да наложи по-строги изисквания.

Правозащитната организация „Amnesty International“ тази седмица призова ФИФА да окаже натиск върху Катар.

Разследване на „The Guardian“, което бе публикувано през февруари показа, че над 6500 работници, мигранти от Индия, Пакистан, Непал, Бангладеш и Шри Ланка са починали в Катар през последните 10 години. Твърди се обаче, че общият брой на загиналите е дори по-висок.

Законодателният орган на Катар през миналия месец обяви препоръки за отнемане на правата на мигрантите, които им бяха дадени наскоро. Те включват премахване на правата на работниците мигранти да сменят работата си по време на техния договор, както и ограничаване на броя на случаите, когато те да могат да сменят работата си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Когато сино ти, ти доведе зет ще си яко мулти култи доволен. И бонус може да е цветен ислямист. Тогава си превъртел флипера с 200.
  • 2 Йосиффф

    3 4 Отговор
    ТИЯ ГЪДУЛКИ ВКАРВАТ ПОЛИТИКА В СПОРТА,А НЕ ЗНАЯТ ЧЕ КАТАР Е 20 КЛАСИ НАД ГЕРМАНИЯ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН АСПЕКТ .

    Коментиран от #4

  • 3 ман

    4 0 Отговор
    Мислете за човешките права на германците които вече са тотално смачкани и окупирани вместо да плачете на чужд гроб.
  • 4 реалиста

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Йосиффф":

    ква класа кви 5 лева
    дупчат продават и тва
  • 5 Сандо

    1 1 Отговор
    По-добре да помислят къде изчезна типичния немски дух,с който бяха прочути и благодарение на който преди години печелеха загубени наглед мачове.
  • 6 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НОРМАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА , ЧЕ ФУТБОЛИСТИТЕ СА НАЙ -ТЪПИТЕ СПОРТИСТИ/ СРЕДНО/ !!! КАТАР Е ОСНОВНА ВОЕННА БАЗА НА САЩ -МНОГО ГАЛЯМА , А ТАМ КЪДЕТО Е ТАКА -НЯМА ПРАВА НА ЧОВЕКА / ЕХ ГУАМ - ГУАМ / !!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • 7 сноу

    1 0 Отговор
    Според мене журналята трябва да спрат да ни заливат с новини от ЕС и Америка ,че всяка новина оттам вече изобщо не е новина а и ми се повдига...