Last news in Fakti

30 Март, 2021 14:57 2 999 11

Венци Стефанов: Единият от централните защитници на България завива по-бавно от тролей тройка

  • стефанов-
  • сисиньо-
  • защитници-
  • национален отбор-
  • българия-
  • българи-
  • национали

"Не знам защо прибягваме до Сисиньо, какъв Сисиньо, какви 5 лева", ядоса се босът на Славия

Венци Стефанов: Единият от централните защитници на България завива по-бавно от тролей тройка - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази учудването си, че някои хора са в националния отбор. Конкретно той не е доволен от представянето на Пламен Илиев, Сисиньо, Момчил Цветанов и един от централните защитници.

"Няма ги комунистите, няма футбол, ако така разсъждаваме. Съгласен съм с част от думите на Красимир Балъков, когато се разбиха училищните първенства, селските, дойде демокрацията и всичко живо отиде по дяволите. После търсим вината в президентите, една пирамида се гради отдолу нагоре. Говорим си с хората във футболния съюз, няма ли я искрата, децата да се занимават със спорт, по селата, по кварталите, вместо да стоят по компютрите, да излязат да поспортуват, едно време имаше народна топка, дама, ама децата бяха на улицата, децата нямат възможност ни най-малко да правят това, което сме правили едно време, няма този ред и дисциплина. Масовият спорт роди това талантливо поколение. Целта на предишните треньори бяха съвестни, строги треньори, не се пускаха детето на месаря, на автомонтьора, на някой банкер", коментира Стефанов в Пресклуб "България".

"В Славия няма да позволя да има такива личности, изродиха се нещата, малкото талантливи футболисти трябва да им даваме шанс, кой да играе в чужбина, кой да играе редовно в клубовете си. Продължавам да стоя зад думите си, не даваме ли шанс на нашите деца нищо няма да стане. В Турция и Гърция уникално отношение към децата, спортуват, всички на навън. В Турция виждам какви грижи се полагат за подрастващите. Всеки един кмет може да отдели пари за един, два, три терена. Ако ги направят едва ли ще им струва толкова средства", добави босът на "белите".

"Загубата винаги съм твърдял, очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи, трима-четирима футболисти не знам защо разчита на тях, и вратаря, и централния защитник, той се извърта по-бавно от тролей тройка, и Сисиньо, и Шивача. Шанс за българските футболисти - Светьо Ковачев, Доминик Янков. При мен има двама - Сораков, в Черно море, в Лудогорец, в Ботев има млади момчета. Не знам защо прибягваме до Сисиньо, какъв Сисиньо, какви 5 лева", коментира Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяяя

    25 3 Отговор
    Напълно съм съгласен с В.С. Тоя Сисиньо е най надценявания футболист у нас!
  • 2 Бат

    29 3 Отговор
    Венци както винаги е с мега точен коментар
  • 3 ДЪНКАН МАКЛАУД

    6 12 Отговор
    ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ,КОМПЕТЕНТНИ СЕ ИЗКАЗВАТ ЗА ФУТБОЛ ,СЕКС,ПОЛИТИКА А ИМ Е ВРЕМЕ ЗА ПЕНСИЯ
  • 4 Иван

    27 0 Отговор
    През онова време г-н Стефанов, треньорите по футбол не вземаха пари от деца за да играят. Сега трябва да го водиш на тренировка, екипи да му купуваш и накрая плащаш и за треньор, а пък ако има и някъде състезание майко мила.
  • 5 Хаха

    19 2 Отговор
    Какви деца по селата бе смешник. И кой трябва да организира всякакъв род първенства , може би БНБ или БДЖ. Нали сте уж БФС, защо не организирате масови надпревари. Значи Каменица може, но БФС не.
  • 6 Дъ Мозък

    18 0 Отговор
    То в ТОТО 6 от 49 се падат едни и същи числа в два поредни тиража, вие спорт чакайте да имате
  • 7 Българан

    8 4 Отговор
    Докато това отвратително, нагло и престъпно лице (ако това изобщо може да се нарече лице) е част от лицето на българския футбол (ако това изобщо може да се нарече футбол) нищо добро не ни чака.
  • 8 ФЪН

    5 1 Отговор
    нали затуй сме с 3-ма централни, да се допълват, ама те и 3-мата фани единия .......
  • 9 Многознайко

    6 2 Отговор
    Сикаджията започна да разбира от футбол! Че за какво има треньор на националния отбор - махнете го! И се редувайте със оня от Сливен - един път ти да редиш състава, другия път той!
    С какви пари е закупен "Славия" - няма и да има футбол!!!
  • 10 Пример

    9 4 Отговор
    Няма какво да се добави. Всяка дума на г-н Стефанов отива в целта, но това не е нещо което да не се знае от години. Мога да дам следният пример , с едно интервю с бразилеца Роналдо , по спомени , има тежко детство , 7-8 братчета и сестричета , дори нямат пари за автобус , и му се налага да тича всеки ден 15 километра до училище , след което тренира в училищната школа по няколко часа футбол , и бягане 15 километра до вкъщи. На 16 години го купува Барселона за 18 милиона от Аинтховен , нашите до 25 години са още млади и перспективни и почти никой не ги купува , идват на тренировка , бащата ги стоварва от лъскавата кола пред входа на тренировъчното игрище , за да тренират като умрели , с марковите екипи , сакове , сякаш те ще играят вместо тях , екип "екип не памагает" казват руснаците , и са прави , трябва нещо друго , как ще хванат Роналдо на терена ,който се е борил с живота с трудностите и е прехвърлил цялата си злоба на терена.
  • 11 ttt

    1 0 Отговор
    освен футбол има и други спортове.Кадърните/отдадени и добри играчи сега са по фирмите и бачкат :д Остават тези който са се уредили
    но за съжаление те си имат всичко и нямат мотивация за игра
    или просто толкова си могат.