Last news in Fakti

1 Април, 2021 10:07 1 683 3

25 футболисти, от които 10 дебютанти, играха за България в световните квалификации

  • даниел димов-
  • футбол-
  • българия-
  • ясен петров

Много се радвам, че имаме колектив, през цялото време опитните помагаха на младите

25 футболисти, от които 10 дебютанти, играха за България в световните квалификации - 1
Снимка: БГНЕС

25 футболисти, от които 10 дебютанти, взеха участие в първите три срещи на националния отбор в световните квалификации за Мондиал 2022. Цифрите бяха представени от селекционера Ясен Петров след снощното равенство 0:0 в Белфаст.

"Имахме 6 дни преди първия мач, а след това три мача за следващите 6 дни. Взехме 26 футболисти, в трите мача играха 25 от тях. Общо 10 направиха дебют, четирима от тях снощи в Белфаст. Средната възраст на вратаря и защитата срещу Северна Ирландия беше 21 години, като трима от четиримата играчи дебютираха за националния отбор - Наумов и близнаците Андреа и Петко Христови.

Направихме три принудителни смени, но пък завършихме мача с трима нападатели - Десподов, Атанас Илиев и Димитър Илиев. Гълъбинов е една от тези принудитени смени, защото се контузи. Атанас Илиев не беше планиран да влиза, той се появи на терена направо от столчето, на което седеше. Слезе, съблече се по екип и влезе без да загрява. Иначе планирахме да пуснем друг играч. Но след като излезе Гълъбинов, на нас ни трябваше по-висок човек отпред и това беше нашето решение", обясни Петров.

Той още веднъж натърти, че времето за работа е малко, а съперниците много силни, но не иска да звучи като оправдание.

"Много се радвам, че имаме колектив. През цялото време опитните помагаха на младите. Това е бъдещето, да се изгради боеспособен отбор. Нека младите да се развиват като играчи и да отиват в европейски клубове след това", каза още селекционерът.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бравос

    5 0 Отговор
    дайте му ханс момциии...не играха тоооолкова зле момчетата....все пак наистина са млади и все още неопитни....трябва от някъде да се почне.....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 бравос

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "бравос":

    'шанс'
  • 3 бравос

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бравос":

    Ами то като се замислиш и Гибралтар не играха толкова зле