Last news in Fakti

2 Април, 2021 14:27 5 228 4

Наш шампион е в болница след тежка катастрофа

  • никола мишев-
  • янаки янакиев-
  • пилоти-
  • екипаж-
  • рали-
  • катастрофа-
  • инцидент

Пилотираният от Мишев автомобил „Пежо 208 R2“ се е забил в каменен мост, а ударът е бил от страната на навигатора му Янакиев, който е претърпял тежки травми

Наш шампион е в болница след тежка катастрофа - 1

Тежка катастрофа е претърпял българският екипаж Никола Мишев/Янаки Янакиев по време на 50-ото издание на румънското рали „Брашов“. Пилотираният от Мишев автомобил „Пежо 208 R2“ се е забил в каменен мост, а ударът е бил от страната на навигатора му Янакиев, който е претърпял тежки травми.

Инцидентът е станал със скорост от 105 км/час, според показанията на датчиците, монтирани в колата, а румънската федерация по спортен автомобилизъм (ФРАС) е наредила разследване на инцидента.

Янакиев, който е многократен шампион на България в тандем с Димитър Илиев, е бил изваден от мястото си, след като се наложило пожарникари да режат ламарините на автомобила.

Българинът е със счупвания в долната част на двата крака. Янакиев е бил откаран с медицински хеликоптер до окръжната болница в Търгу Муреш, където е опериран. Никола Мишев е излязъл сам от колата, но също е имал болки в краката след тежкия сблъсък.

Самият пилот публикува във „Facebook“ информация за инцидента:

„Янаки е в стабилно състояние и контактен, без травми по главата и органите. За съжаление, има счупвания на краката“.

Здравейте приятели, Знам, че питате и се интересувате от състоянието на Янаки. Той днес беше опериран, като според...

Публикувахте от Nikola Mishev Rally в Вторник, 30 март 2021 г.

Няколко часа по-късно Мишев написа:

„Знам, че питате и се интересувате от състоянието на Янаки. Той днес беше опериран, като според лекарите операцията е успешна и той е в добро състояние. Очакваме още една интервенция в идните дни преди да се приберем в България. За сега всичко върви по план и в правилна посока. Благодаря ви за подкрепата!“.

Здравейте приятели, Както повечето знаете вчера претърпяхме много тежък инцидент във втората отсечка на рали Брашов....

Публикувахте от Nikola Mishev Rally в Събота, 27 март 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carlifestyle

    9 1 Отговор
    Ами така е в автомобилния спорт.Виновни няма.Винаги има тежки инциденти и ще продължава да има,но който е луда глава и го
    “сърби”,не се страхува.Скорошно възтановяване!

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Стою касапина

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Carlifestyle":

    Така е, адреналинът храни мозъка. Обаче защо тия журналистчета повтарят едни и същи фрази в една статия минимум по три четири пъти?Кой ги учи така, един от друг ли се учат? Или гледат да има пълнеж.
  • 3 Гост

    6 0 Отговор
    Това е новина от преди една седмица , ама лаф да става .
  • 4 СЕВЕРОЗАПАДА

    2 2 Отговор
    ПАРИТЕ СА МНОГО, А АКЪЛА МАЛКО!