2 Април, 2021 15:58 2 182 0

В Гърция отново се прехласнаха по Везенков

  • везенков-
  • олимпиакос-
  • прехласване-
  • форма-
  • похвала-
  • медии-
  • реал мадрид-
  • евролига

"Март е най-добрият месец за 25-годишната точкова машина", пишат медиите в южната ни съседка

В Гърция отново се прехласнаха по Везенков - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпиакос гостува на Реал Мадрид днес в мач от 32 кръг на Евролигата. В гръцките медии фокусът напоследък пада върху българската баскетболна звезда в състава на „червено-белите“ Александър Везенков, който прави невероятен сезон в турнира на богатите.

"Тазгодишното „избухване“ на Александър Везенков е очевидно за всички. Но това, което впечатлява, е неговата последователност и подобрение на играта с напредването на сезона. Баскетболистът на Олимпиакос се превърна в главен герой за отбора си през този сезон, след като се възползва напълно от доверието на Йоргос Барцокас и неговите съотборници. Март е най-добрият месец за 25-годишната точкова машина.

В последните пет мача на гръцкия гранд Везенков има 19 точки с 53,8% успеваемост при стрелбата за две точки, 52,9% от далечно разстояние и 92,8% при изпълнение на наказателни удари, като към убийствената статистика добави и още 6 борби във всеки мач. Олимпиакос дава пълното си доверие на крилото и то отвръща по най-добрия начин. Със завидната психика и статистика и с важната си роля в отбора, той логично ще бъде част от основата на Олимпиакос в продължение на много години.“, пишат гръцките медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА