Last news in Fakti

15 Януари, 2013 11:00 1 006 0

Уилсън: Радвам се, че Льоб напуска

  • уилсън-
  • wrc-
  • льоб
Уилсън: Радвам се, че Льоб напуска - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шефът на M-Sport Малкълм Уилсън вярва, че напускането на Себастиен Льоб ще доведе до много повече зрелище в Световния рали шампионат (WRC). Деветкратният световен рали шампион се подготвя за предстоящото Рали Монте Карло, което ще бъде първото от само четирите ралита, в които той възнамерява да участва през този сезон.

Льоб ще се концентрира върху кампанията си в Световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC), която ще започне от догодина.

"От една страна е тъжно, че вече няма да го виждаме, но пък от друга това е страхотно за спорта. Сега ще видим много повече пилоти, които да се борят за победи във WRC. Признавам, че през 2005 г. направихме сериозна офанзива за това да го привлечем при нас. Бяхме много близо до подписване на споразумение, но Ситроен тогава решиха да продължат да се състезават. Поради очевидни причини той реши да остане с тях. Редно е да кажем, че заради Льоб във Форд загубихме много шампионати. Той е страхотен пилот е би най-добрият", коментира Уилсън.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА