Last news in Fakti

13 Април, 2021 17:29 2 200 3

Григор Димитров стартира убедително в Монте Карло

  • димитров-
  • щруф-
  • победа-
  • тенис-
  • турнир-
  • монте карло

Българският тенисист победи Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4 за 1:18 час

Григор Димитров стартира убедително в Монте Карло - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф на старта на силния Мастърс ATP 1000 в Монте Карло. Българинът не показа колебания и спечели в два сета 6:3, 6:4 за 1:18 час. Двубоят трябваше да се играе още вчера, но заради валежите над Княжеството бе преместен за днес. В следващия кръг Григор ще играе срещу французина Жереми Шарди, който по-рано надигра Александър Бублик с 6:4, 0:6, 7:5.

Първи сет
Първият гейм в мача бе отличен за Димитров. Българският тенисист показа добър сервис и не остави шанс на германеца. Щруф сервиса по-колебливо от Григор, но все пак спечели подаването си на 30 точки. Димитров продължи да бъде солиден, но германецът бе доста по-напорист и успя да стигне до равенство в следващия гейм и то като направи страхотен ретур на първи сервис на Гришо. Димитров обаче се поддаде на напрежението и допусна пробив. Последва стабилно представяне на Щруф, който успя да затвърди предимството, което постигна и да поведе с 3:1. Григор отново изпита затруднения при подаването си, а германецът продължи да се опитва да го затруднява. Все пак българинът прекъсна лошата серия и спечели гейма - 2:3. Григор се концентрира в следващата част и не остани никакъв шанс на германеца. Димитров направи пробив на нула и изравни резултата в първата част. Силната игра на Григор продължи и в седмия гейм. Българинът пласира няколко много сервиса и спечели подаването си на 15 точки. Превъзходството на Димитров на корта стана много осезаемо и българинът отново проби своя съперник, този път на 15 точки и поведе с 5:3 гейма в първия сет. В деветия гейм на първата част Щруф дръпна с 30:0 при сервиса на Димитров. Българинът обаче показа здрави нерви, бързо изравни, а след това затвори сета при първата си възможност - 6:3 след 32 минути игра.

Втори сет
Втората част започна с гейм за Щруф. Григор опита да притисне опонента си, но след няколко разигравания, в които германецът завърши с волета, частта отиде в сметката на Ян-Ленард. След това Димитров имаше леки поводи да потрепери, тъй като се стигна до 30:15 за германеца, а после и до точка за пробив. Ретур в аут обаче изравни в точките. След това Димитров имаше шанс да затвори гейма, но не успя. Последва глупава грешка от воле, която донесе един брейкбол за германеца. Българинът обаче се измъкна и спечели три поредни точки за 1:1 във втория сет. Щруф спечели бързо третия гейм във втория сет и отново поведе в резултата с 2:1. Германецът продължи да упорства и отново поведе с 30:0 при сервиса на Димитров, а след това стигна и до две точки за пробив при 40:15. Григор отрази и двата брейкбола след грешка и Щруф и страхотен бекхенд по правата. А след това спечели и гейма - 2:2. Този път Григор стигна до възможности за пробив. Българинът стигна до 40:15 при сервиса на Щруф и успя да вземе частта - 3:2. Димитров отново трябваше да спасява брейкбол в следващия гейм и отново го направи и взе подаването си. Димитров имаше възможност за още един пробив в следващия гейм, но Щруф успя да обърне гейма и да намали на 3:4. Най-после Димитров взе малко по-спокоен сервис-гейм. Българинът спечели на 30 точки и дръпна с 5:3 във втория сет. Германецът обаче не се предаде и спечели подаването си и намали резултата 4:5. Димитров не допусна изненада и успя да спечели мача след 6:4 във втория гейм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 1 Отговор
    Браво! Успех в турнира!
  • 2 джокович

    2 1 Отговор
    Я,инвалидът пак е на линия.Хайде хаирлия да е!
  • 3 От Феновете

    0 0 Отговор
    Грегоре ,
    чакаме "твоя" мач със Надал
    в този турнир!

    Успех през следващата "пречка"?