18 Април, 2021 19:46 1 410 2

Атлетико Мадрид размаза Ейбар

  • атлетико мадрид-
  • ла лига-
  • ейбар-
  • 5:0

"Дюшекчиите" вкараха 5 безответни гола на своя днешен съперник

Атлетико Мадрид размаза Ейбар - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

След като взе само точка от двете гостувания в Севиля, Атлетико Мадрид постигна очаквана победа срещу Ейбар.

Столичани се наложиха с убедителното 5:0.

Трите точки гарантираха на "дюшекчиите", че запазват първото място и след 31-ия кръг в Ла Лига.

Преднината пред втория Реал (Мадрид) бе временно увеличена на 4 точки.

Диего Симеоне за пореден път трябваше да решава кадрови проблеми, особено в атака. Основен отсъстващ в това направление е Луис Суарес, който няма да играе до края на месеца.

Ситуацията е тежка и за гостите, които се намират на дъното на класирането.

Баският тим записа 14 поредни мача без победа и потъна под чертата. За гостуването на Атлетико наставникът Мендилибар остана без наказания Папе Диоп и контузените Брайън Хил и Педро Бигас, което се оказа от определящо значение.

Домакините нанесоха своя удар в края на първото полувреме. Само в рамките на 2 игрови минути Хоакин Кореа се разписа на два пъти, с което даде сериозен тласък на тима си, който атакуваше много, но не стигаше до отбелязване на попадение.

Само 4 минути след почивката и Караско бе точен за домакините, а с две попадения се отличи още един състезател на столичани.

Маркос Йоренте беше точен в 53-ата, а след това и в 68-ата минута на битката, затвърждавайки категоричната победа на Атлетико Мадрид.

Така Атлетико остава на върха в класирането и ще очаква грешна стъпка на Реал (Мадрид) в текущия кръг.

В станалите двубои от испанската Ла Лига, стартирали в 17:00 ч. българско време, Осасуна победи Елче с 2:0 у дома, Севиля спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 2:1, а Алавес надделя над Уеска с 1:0 като домакин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стрина Пена

    1 0 Отговор
    Браво
  • 2 Атлетико

    0 0 Отговор
    номер 1