Last news in Fakti

19 Април, 2021 00:23 2 856 1

Реал Мадрид се издъни срещу Хетафе

  • реал мадрид-
  • хетафе-
  • 0:0-
  • ла лига

Атлетико Мадрид остава водач във временното класиране на Ла Лига със 70 точки, докато Реал е втори с 68

Реал Мадрид се издъни срещу Хетафе - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хетафе и Реал Мадрид завършиха 0:0 в късния двубой от 31-ия кръг на Ла Лига. Двубоят в мадридското предградие предложи множество голови положения и поредица от изстрели по посока на двете врати, но до гол така и не се стигна основно благодарение на блестящите намеси на двамата вратари.

Така Атлетико Мадрид остава водач във временното класиране на Ла Лига със 70 точки, докато Реал е втори с 68.

Отборът на Реал Мадрид пристигна на „Алфонсо Перес“ без редица ключови играчи като Феде Валверде, Еден Азар, Лукас Васкес, Ферлан Менди, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Дани Карвахал, Каземиро и Начо, които отсъстваха поради контузии, наказания и изолация заради коронавирус. Освен това Зинедин Зидан бе принуден да направи още няколко промени в стартовата 11-ка, тъй като възпитаниците му натрупаха огромна умора в последната седмица, когато играха два пъти в Шампионската лига с Ливърпул и веднъж с Барселона в шампионата. Това оказа влияние на продуктивността и интензитета в играта на „кралския клуб“, което доведе до нулево реми.

В шестата минута Мата се отскубна от засадата след подаване в наказателното поле и миг преди да стреля Чуст му изби топката по майсторски начин, предотвратявайки почти сигурен гол.

Секунди по-късно Оливейра засече с бедро след пряк свободен удар, но Куртоа се намеси блестящо и спаси. В ответната атака на Реал Родриго се озова зад защитата на домакините и вкара, но попадението бе отменено заради тънка засада.

В 10-ата минута Кукурея пусна хитро по земя от левия фланг към Арамбари, който бе фронтално срещу вратата, ала изстрелът му от петнайсетина метра профуча на сантиметри от дясната греда.

В 22-ата минута Кукурея шутира от далечна дистанция, но безкрайно неточно. При следващата атака Хайме Мата засече с глава подаване отляво и тресна лявата греда след технично изпълнение с гръб към вратата.

5 минути след това Марсело завъртя фирмено коженото кълбо от лявото крило към Мариано, който изпревари Сория, но впоследствие топката бе изчистена от голлинията от Максимович.

В 39-ата минута след многоходова акция на "белия балет" Иско намери Одриосола на десния фланг, който продължи към Винисиус в наказателното поле, където бразилецът стреля с глава, ала Сория внимаваше и неутрализира опасността.

В самия край на първата част Аленя овладя по отличен начин в опасната зона, след като Мата му подаде с глава, финтира Марсело и отправи удар с левия крак, но над напречната греда.

В 56-ата минута Тимор изпълни пряк свободен удар, но той не застраши Куртоа, който улови с вещина. Матиас Оливейра също пробва късмета си след пробив от лявото крило, но рикошет в защитник на Мадрид омекоти шута, който се спря в Тибо Куртоа.

3 минути по-късно Арамбари отне от Марсело, веднага подаде на Юнал, който напредна и стреля изключително опасно и прецизно, ала белгийският страж на "лос меренгес" блесна с прекрасен рефлекс, спирайки пътя на топката към горния десен ъгъл.

В 70-ата минута Анхел можеше да открие от близка дистанция с едно от първите си докосвания в срещата, но мерникът му изневери.

В 78-ата минута Чуст блокира удар на Максимович и след рикошета топката придоби изключително опасна парабола, но Куртоа отново бе на висота и спаси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реал

    1 0 Отговор
    Реал е с 67 точки, не с 68