Last news in Fakti

19 Април, 2021 10:40 1 916 7

Ето хората в ръководството на Европейската Суперлига

  • европейска суперлига-
  • футбол-
  • суперлига-
  • ръководство-
  • флорентино перес

Нашите 12 клуба представляват милиарди фенове по целия свят и имат общо 99 трофея...

Ето хората в ръководството на Европейската Суперлига - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е първият председател на новоучредения клубен турнир Европейска Суперлига. Негови заместници ще бъдат босовете на Ювентус - Андреа Аниели и на Манчестър Юнайтед - Джоел Глейзър. Аниели вече е подал оставка като шеф на структурата Европейска асоциация на клубовете, която се разграничи от действията около Суперлигата.

"Ще помогнем на футбола на всяко ниво, за да заеме точното си място в света. Футболът е единственият глобален спорт в света с 4 милиарда фенове и нашата отговорност е да отговорим на желанията на привържениците", казва Перес.

"Нашите 12 клуба представляват милиарди фенове по целия свят и имат общо 99 трофея. В този критичен момент обединихме усилия за трансформация на евротурнирите, за да поставим любимата игра на една устойчива основа в дългосрочен план. Редовното провеждане на големи мачове ще подхрани интереса към футбола и ще даде на феновете и аматьорите подходящи модели за подражание", допълва Аниели.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампоанска лига

    5 2 Отговор
    А Уефски, няма ли да участва? Или поне Лудогорец и някое от ЦСКАтата.

    Коментиран от #5

  • 2 Всичко е

    7 2 Отговор
    ПАРИ и алчност прикрита с хубави думи!!! А другите ...., а спорта .... нищо другите само ще гледат и ще се учат, това убива футбола ...

    Коментиран от #4

  • 3 НАЙ ПОСЛЕ

    3 2 Отговор
    ОТДЕЛЯТ СЕ И СИ ПРАВЯТ СУПЕРЛИГА...СОБСТВЕНИЦИ НА КЛУБОВЕ СА И САМИ СИ РЕШАВАТ КАК ДА ДЕЙСТВАТ...ДРУГИТЕ ОТБОРЧЕТА СИ ОСТАВАТ И ВСЕКИ СИ ИГРАЕ КЪДЕТО.МОЖЕ....ВАЖНО Е ЧЕ ЦЯЛА ГОДИНА ЩЕ ГЛЕДАМЕ....НАЙ ДОБРИТЕ
  • 4 НАЙ ПОСЛЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Всичко е":

    ТАКА ДЕ...ВСЕКИ КЛУБ ДА СИ ИЗКАРА ПАРИТЕ...НЯМА ДА ВЕГЕТИРАТ НА ГЪРБА НА БОГАТИТЕ...НАЙ ВЕЧЕ ОТ ТВ ПРАВА....
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шампоанска лига":

    Е това е ! 3.5 милиарда и половина на отбор .....има държави по света с по малко бюджет....голям спорт!
  • 6 Няма да е интересно

    4 1 Отговор
    Да си играят трите страни. Няма да ги гледам
  • 7 Фен

    2 1 Отговор
    Това е абсурд! Нормалните хора трябва да обявят пълен бойкот! Футболът трябва да бъде спорт за обикновените хора и достъпен за тях! Ако нормалните хора не се обединят за бойкот нещата стават необратими! А използвайки футбола, покрай него - от световния елит се прилагат и се налагат правила и закони които след това се прилагат в отделните държави, които разграждат държавността и националното! Вече няма английски, италиански, германски и т.н. големи отбори - играят по 2-3 от съотв.държава, другото е сбирщайн и измет от наемници с милионни заплати! Глобализацията е гибел!