19 Април, 2021 13:20 2 429 11

Анатоли Нанков: В момента българският футбол е на дъното

  • анатоли нанков-
  • футбол-
  • валентин антов

Помощникът на Стойчо Младенов разкри какво му е казал Антов за първите си дни в Болон

Анатоли Нанков: В момента българският футбол е на дъното - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист на ЦСКА Анатоли Нанков бе гост в „Студио Дерби“. Помощникът на Стойчо Младенов говори за родното първенство, Валентин Антов и формата на шампионата.

“Много време бях зад граница и сега започнах да гледам повече български мачове. Започнах да влизам в час. Първенството е интересно. Единствено първото място е ясно – Лудогорец ще е шампион заради този добър точков актив, който имат. От второ място надолу е интересно, защото точките са много близо. За съжаление нивото на футбола не е много високо. Изключвам няколко отбора, които имат по-добри футболисти и целите са им да се развиват в положителна насока“, заяви Нанков.

„Всички знаем какво е нашето ниво и това на Швейцария и Италия. Ясен Петров се опитва да направи най-доброто според възможностите ни. Но това е нивото. Малко футболисти играят в чужбина. Проблемът е от много време. Нивото пада всяка година. Трябва да се направи някаква стратегия и да се промени нещо във футбола, за да не продължаваме да кретаме. Тук трябва да има участие и държавата. Хубавото е, че се правят школи и условия за децата. Но без финансова подкрепа – трудно ще се променят нещата“, добави още той.

„Всеки клуб си определя политиката. Лично аз бих се радвал да налагам младите футболисти. Тук се взимат евтини чужденци, които не вдигат нивото на футбола. Трябва да са двама, но да са качествени, за да могат да израстват младите покрай тях. Изключвам Лудогорец, който купува чужденци и затова са първи. Правят нещата по най-правилния начин. Радващото е, че ЦСКА следва модела на Лудогорец, но с по-евтини футболисти. Направиха силна есен в Европа, което не е малка крачка в развитието. Продадоха футболисти и ако не беше участието в евротурнирите Али Соу и Валентин Антов нямаше да бъдат продадени за такива големи суми“, каза Нанков.

„Навремето имаше държавна политика – имаше спортни училища във всеки един град. Оттам излизаха големи спортисти. Масовият спорт беше на изключително високо ниво. Радващото за Валентин е, че успя да направи такъв трансфер. Много млад започна да играе в ЦСКА, интегрираха го и направи силен трансфер. Пожелавам му успех и дано направи добра кариера на запад. Дай Боже повече такива млади футболисти да заиграят в такова първенството. Първите му думи бяха, че нивото е много по-високо от нашето. За съжаление изоставаме от всички компоненти от играта. Трудно е, но дай Боже да успеем да променим начина си на мислене и работа, за да се върнем на мястото си“, каза бившият футболист на ЦСКА.

„Преди бях на мнение, че предишният формат беше по-добър, но след като се намалиха мачовете има интрига и смятам, че сегашният вариант е добър. За мен най-правилното е първенството да се провежда пролет-есен. Смятам, че отборите, които участват в евротурнирите ще бъдат по-подготвени“, каза Нанков.

„Ако на база, това какво споделям и кой е моя екип – мога да кажа, че и Анатоли Нанков е от моят щаб, защото съм съгласен с всичко, което каза. Не искам да ставам президент на БФС, а да се направи един дебат. Екипът ми е цяла България. Комуникирам постоянно с хора свързани с ДЮШ. Не искам да влизам в тази битка, за да управлява. Има хора, които са с високо его и целта на живота им е да са в управлението. Искам да се оправи българския футбол“, заяви Захариев.

„В момента българският футбол е на дъното и дай Боже нещата да се оправят и да се тръгне нагоре. Пандемията обърка много неща, но не само на футболните хора. Коренно се промениха нещата. Нямахме толкова голяма почивка и дано нещата се отразят добре, но се надявам от лятото да започнем отново работа“, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    6 1 Отговор
    Ами то е така от преди 25 год.

    Коментиран от #7

  • 2 Мимч

    5 2 Отговор
    Ще се оправи,ама кога.Когато цъфнат налъмите ли или Стойчо ще го оправи ,както оправи цскато....
  • 3 "На дъното"

    3 0 Отговор
    Пиеса на Максим Горки за живота на руските клошари от времето на Николай Втори..
  • 4 3588

    4 1 Отговор
    Футболът в БГ умре отдавна.... Докато се толерират смешни о(т)борчета като Кенефски 1924 и Луноходец, така ще е !
  • 5 9937

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Футболът в БГ умре отдавна.... Докато се толерират смешни о(т)борчета като Кенефски 1914 и Лайноходец, така ще е !

    Коментиран от #10

  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    Баща съм на дете футболист и като такъв взимам отношение по темата! Много ми е интересно как бивши елитни футболисти, като Нанков не виждат същината на проблема! А той е, че по школите тренировките на децата са по-скоро за отбиване на номер. Без допълнителни индивидуални занимания за техника, физика, бързина, психическа устойчивост и т.н. няма как да се създадат елитни футболисти днешно време! Почти никой треньор по школите няма да посъветва родителите да водят децата си на допълнителни занимания, дори някои твърдят че това е "вредно" за децата. Само с талант и тренировки с отбора, след 18 г. най-много В група или резерва в Б!

    Коментиран от #9

  • 7 333

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "фергюсън":

    Наистина сме стигнали дъното: имаме най-слабия Национален отбор за всички времена, имаме най-уреденото първенство, в което шампиона е решен предварително. Дори и в чужбина знаят за това. Феликс Магат и Свен Ериксон са отказали да поемат ЦСКА и е отказът им е заради УРЕДЕНЕТО българско първенство! Кучевци, Поповци, Фурнаджиевци всички трябва да си подадат оставката веднага и БФС да има ново ръководство!
  • 8 Не е сигурно.........

    1 0 Отговор
    Може да изпаднем и по-ниско .
  • 9 Откъде накъде

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Този нанков бил елитен футбулист.

    Коментиран от #11

  • 10 Левски 1914

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "9937":

    А сега напиши как Литекс обединен с Чавдар Етрополе взе да носи името на ФАЛИРАЛИЯ отбор.
  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Откъде накъде":

    Беше да! Има участие на световно първенство, мачове в Европа, първият трансфер над 1 милион лева за България от ЦСКА в Локо Сф преди 2000-та година! В момента всички чуждестранни и местни "звезди" сравнени с него, като футболист са на ниво Б група!