Last news in Fakti

21 Април, 2021 17:27 7 963 13

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има!

  • даниел боримиров-
  • кривуля-
  • бояна-
  • стадион-
  • проект-
  • протест

На мястото на кварталния стадион "Кривуля" футболната легенда планира да изгради модерен спортен комплекс за футбол и тенис, в който ще инвестира около 4 милиона лева

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има! - 1
Снимка: БГНЕС

Героят от САЩ`94 Даниел Боримиров е учуден от разразилото се недоволство на част от жителите на "Бояна". На мястото на кварталния стадион "Кривуля" футболната легенда планира да изгради модерен спортен комплекс за футбол и тенис, в който ще инвестира около 4 милиона лева. В документацията ясно и точно е посочено, че теренът е отдаден на концесия за срок от 10 години "за спорт и спортни атракции". А сега Боримиров е принуден да преглътне горчилката след атаката на недоволните граждани, които по думите му са подлъгани, че смятал да издигне жилищни кооперации на мястото на "Кривуля". Легендата на Левски говори пред БЛИЦ по казуса:

- Г-н Боримиров, защо се стига до напрежение и жителите на "Бояна" се възпротивяват на намеренията ви да изградите спортен комплекс на мястото на кварталното игрище "Кривуля"?
- Учуден съм от случващото се. Още през 2018 г. има решение на Столичния общински съвет за отдаването под наем на въпросния стадион. Аз и още една фирма се явихме и кандидатствахме на конкурса. Документацията ни е изрядна. Процедурата протече около половин година, имаше първи тур, втори тур, и аз спечелих конкурса. Декември 2019 г. беше подписан договорът със Столична община за отдаване под наем и не мога да разбера претенциите на хората в "Бояна". Аз каква вина имам, че Светла Ваташка не ги е информирала за течащата процедура. Тя е била координатор в "Бояна" и е работила за Община "Витоша". Докато течеше процедурата, Светла Ваташка винаги ми казваше, че всичко е наред и няма проблеми. И сега изведнъж аз се сблъсквам с недоволството на някои граждани, след като започнахме да поставяме загражденията на стадиона. Излиза, че тя не е информирала хората в квартала. Явно тази госпожа не е обяснила на жителите какво ще се прави.

- Недоволни граждани твърдят, че теренът е отдаден за 22 стотинки на квадратен метър, така ли е?
- Всичко беше прозрачно, беше обявено на сайта на Общината. Всеки можеше да види. Концесията е за 10 години. Теренът на настоящия стадион "Кривуля" е предвиден за спорт и спортни атракции. Отдаден ми беше въз основа на инвестицията, която ще се направи на самото място. Проектът го представих и на базата на това нещо го оценяват.

- Какво възнамерявате да изградите на мястото, разкажете за плановете ви?
- Предвиждам да се изгради нещо прекрасно - модерен спортен комплекс, защото в София няма много такива. В него децата ще спортуват целогодишно. Ще бъде с три футболни игрища с изкуствена настилка и три тенис корта с настилка най-висок клас. Ще има пет съблекални, защото добре знаете, че спортуващите трябва да имат нужните условия за преобличане, както и да се изкъпят след тренировка или мач. Ще има и детски кът със свободен достъп, 42 паркоместа, включително и места за инвалиди, както и бистро. Създават се максимално добри условия за хората, които желаят да спортуват.

- Кога възнамерявате да стартирате строителните дейности?
- В петък предстои среща в Столична община с хората от район "Витоша" и кметът на район "Витоша" Теодор Петков. Надявам се да намерим общ език. Наистина съм безкрайно учуден от недоволството у някои. Последните дни ми се обадиха доста хора, които ми предлагат да отида да инвестирам при тях, защото имали нужда от спорт, а нямали условия. Но аз съм твърдо решен да изпълня проекта в "Бояна", който съм започнал преди повече от 3 години.

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има!

- Колко милиона ще ви коства осъществяването на плана ви?
- Проектът е за около 4 милиона лева. До момента съм инвестирал доста.

- Получавате ли подкрепа от някого, от БФС, например?
- От БФС не, но доста хора, които обичат спорта и искат идеята ми да се превърне в реалност, ме подкрепят. Дори фенове на Левски ми се обаждат и ме питат дали имам нужда от подкрепя. Изразиха готовност да дойдат и на място да ме подкрепят. И не само левскари, а и хората, които искат да се изгради нещо хубаво в района, са зад мен. Говорим за облагородяване на мястото, което в момента се използва предимно от хората да си развеждат кучетата. Ако отидете, ще видите колко фекалии има от домашните любимци. И кърлежи има и не е никак приятно децата да спортуват при тези условия. Огорчен съм и от още нещо - по магазините в квартала е започнала подписка срещу проекта ми. Още по-неприятното е, че лъжат местните жители, че съм щял да изграждам жилищни кооперации на мястото на "Кривуля". Това категорично не отговаря на истината и искам всички да го знаят. Няма как да се строят там жилищни кооперации. В закона, в документите е посочено, че мястото е за спорт и спортни атракции. Общината е органът, който ще контролира строежа.

- Ще има ли свободен достъп до спортния комплекс?
- Разбира се. Всички деца от квартал "Бояна", учениците от "Бояна" и "Павлово", ще имат свободен достъп. Написали сме го в договора. Надявам се на срещата в петък да се разберем. Хора сме все пак, в диалога се ражда истината. Надявам се хората, които ще дойдат в Столична община, да говорят позитивно и да се разберем, защото това касае бъдещето на децата.

- Възнамерявате ли на мястото да развивате и футболна академия?
- Апетитът идва с яденето. Искам да създам много хубави условия, които виждаме и на Запад, и за нашите деца, а не само да стоят пред компютрите. Нека им създадем условия да спортуват. Всичко ще бъде по европейски изисквания, на топ ниво.

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има!

- Искате ли да кажете нещо повече на противниците ви?
- Силно се надявам да се разберем и изграждането на комплекса да се осъществи. Искам всички страни да останат доволни от това, което ще се изгради, а не със злоба и обиди, защото последно време се нагледахме на нечовешки отношения в България. Не съм очаквал подобна реакция, защото след като си сключил договор със Столична община, значи документално си изряден. И изведнъж след година и половина се случва това нещо. Явно в България всичко е възможно и всичко трябва да очакваш. Да искаш инвестираш в спорта, да създаваш условия за децата, а да ти се пречи. Освен това ще се открият над 20 работни места. На мястото ще работят хора, които да обслужват комплекса.

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има!

- Имаше ли друг вариант пред вас или категорично бяхте решили да направите спортен комплекс точни на мястото на "Кривуля"?
- Нямаше много места, а и аз живея само на 400 метра от "Кривуля". Зная го мястото от години, винаги си е стояло така занемарено. И в един момент, когато стана ясно, че може да се вземе под наем, с решение на Столичен общински съвет, реших да кандидатствам. Категорично заявявам още веднъж, че документацията е изрядна и имам чисти намерения.

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има!
Кварталния стадион "Кривуля" в момента


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    49 3 Отговор
    Значи искаш да ползваш стадиона и си плащаш 20 лв. за пропуск!!!В тази територия всичко е пари !!!
  • 2 ИВАН

    46 3 Отговор
    Ей тва е демокрацията - няколко супер тъпи, алчни и нагли човечета развалят живота и спокойствието на хиляди
  • 3 финт

    34 2 Отговор
    Ще тичат ли там бистришки тигри ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Говедо

    48 1 Отговор
    Шурея да изпере на Таки някой лев...Не е лошо измислено

    Коментиран от #8

  • 6 Тулупчо

    35 1 Отговор
    С на такиту кинтите и баба може големия ''инвеститор''.
  • 7 Корнелий II

    8 13 Отговор
    Боре, Боре... изтипосаха те прив ТВ за смях стана от селските махленки и кибици да им се обясняваш пред микрофоните! Извикай си твоя тълпа следващия път, защото така стават нещата.
  • 8 Пурко

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Говедо":

    А за Пулев център нещо да кажеш?!?
  • 9 Лампов

    19 5 Отговор
    ТОА ЛЕБЕД КАК Е ИЗКАРАЛ 4 МИЛИОНА БЕ ! ? ! ТОВА КОЕТО ИСКА ДА ПОСТРОИ СЕ ПРАВИ ЗА 200-250хил ЕВРА . . . . ЯВНО АКЪЛА МУ СТИГА КОЛКОТО ДА ПРОФУКА СПЕСТЯВАНИЯТА СИ

    Коментиран от #13

  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    20 3 Отговор
    На мен ми мирише на корупция, на Бойко Борисов, на Йорданка Фъндъкова и на Даниел Боримиров. Все така става, хората разбират за тези обществени конкурси, едва когато някой приятел на Бойко или рекетиран от Бойко като Черепа ги спечели
  • 11 ти го каза

    17 2 Отговор
    Хора,безплатен обяд няма.Да,че ще играят някои е вярно,но не и децата от квартала.Пазете си стадиона,че после 5лв на час или на улицата.
  • 12 Византиец влах

    10 0 Отговор
    Бoримирoв e мъж нa cecтрaтa нa Тaки,кoйтo e бaджaнaк прeз cecтри Шeхгoви cъc coбcтвeникa нa G.P. груп ,тa вижтe гръцкия рecтoрaнт cлeд рaзклoнa към Дрaгaлeвци и чaкaйтe гръцкa муcaкa aвaнтaкиc. Кoлкo oпрaвихa Лeвcки с Божков тoлкoвa и тoвa шe e зa хoрaтa.
  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Лампов":

    Нали е на Таки шура.