22 Април, 2021 19:15 3 929 15

БФС с позиция за конфликта между Боримиров и жители на "Бояна"

  • бфс-
  • български футболен съюз-
  • даниел боримиров-
  • бояна-
  • спортен комплекс-
  • позиция

"Всяка инициатива, свързана с обновяване/модернизиране на футболната инфраструктура у нас заслужава подкрепа и уважение", пишат от БФС

БФС с позиция за конфликта между Боримиров и жители на "Бояна" - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз публикува на сайта си позиция относно спора на бившия футболист на Левски Даниел Боримиров с граждани от столичния квартал „Бояна“. Припомняме, че жителите недоволстват от плановете на бившия футболен национал да построи спортен комплекс на игрище в столичния квартал.

В ефира на „Здравей, България” хора, живеещи в района, заявиха, че са сформирали гражданска инициатива “Да спасим стадиона в Бояна” или стадион „Кривуля”, както е известно съоръжението. Боримиров пък е категоричен, че изграждането на спортен комплекс ще е от полза на всички хора в квартала и цяла София, тъй като ще могат спокойно да спортуват.

"Във връзка с актуалните прояви на обществено несъгласие с изграждането на нов спортен комплекс, включващ футболни терени в столичния квартал „Бояна“, Българския футболен съюз, като лицензирана футболна организация, споделя разбирането, че всяка инициатива, свързана с обновяване/модернизиране на футболната инфраструктура у нас заслужава подкрепа и уважение", пишат от БФС.

"Осъществяването на такива проекти, при спазването на законоустановените изисквания, даващи възможност на децата и гражданите да практикуват масов спорт в съвременни условия, е определено необходимо, тъй като нуждата от модернизирането на футболната база в България е повече от наложителна. Именно поради тази причина значима част от дейността и усилията на Българския футболен съюз са насочени в изграждането и поддържането на модерни футболни центрове в полза на масовия потребител. Новоизградените футболни бази дават допълнителна възможност на БФС да разшири географията на футболните турнири и футболни празници, особено за децата, из цялата страна. Така магията на футболната игра става достъпна за всички желаещи", написаха още от БФС.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасонн

    50 0 Отговор
    Е как от обществено достъпен БЕЗПЛАТНО терен, ще се превърне в частен ПЛАТЕН терен???? Кое е за похвала, защо не го направи и да е безплатно за хората??? Тогава би било за подкрепа!!
  • 2 Зареван

    28 3 Отговор
    Шерше ля фам! Фъндъкова е в дъното на нещата.
  • 3 гадно

    28 0 Отговор
    Каква магия бе смотльов.и я вижте по колко чужденци играят в уж българските отбори. Родителите на децата доколкото още има такива да гонят топката непрекъснато ги сурвакат да дават пари за да могат да тренират.

    Коментиран от #7

  • 4 Горо

    15 1 Отговор
    Йорданка Фандъкова, която на изболите за кмет на София бе избрана с гласовете на обитателите на Факултето продължава да раздава терени на разни частници. А гражданите вече няма къде да се разхождат, какво остава да спортуват. Всичко струва пари. Това знаят ГЕРБ и шайката, която все още е здраво вкопана, и в местната власт.
  • 5 Боримиров

    21 0 Отговор
    Масов спорт не значи ПЛАТЕН!!! БФС трябва да бъде закрит, поради лошото управление на футбола у нас!
  • 6 Христова

    17 0 Отговор
    БФС какво отношение може да има към чисто търговски отношения и намерения на частно дружество. Във никакъв случай няма и грам алтруизъм в намеренията на Боримиров и Сие. Погледнете обективно и безпристрастно на създалата се ситуация или вече не помните какво е това.
  • 7 както

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    казваше батето на десет малки негърчета ще викаме българи юнаци
  • 8 ГОРУБЕЦ

    12 0 Отговор
    Ми в Бояна като не искат, Боримиров да дойде да направи стадиона в Горубряне и без това е занемерен.
    Ние нямаме против, да заповяда.
  • 9 Боянец

    10 0 Отговор
    И Вие сте едни лапачи,а какво е нивото на спорта я БГ...нулево...само гледате джобата...
  • 10 Боянец

    8 0 Отговор
    Взехте на хората имота за база,не ви стигна,резиденцията още ли искате...
  • 11 мдаам

    7 0 Отговор
    Тенисче, футболче, държавно теренче неа начин Бацо да няма общо с това нещо, чрез бутона фънда ?
  • 12 кой бе

    8 0 Отговор
    Дани -тъпото?!....Абее...
  • 13 Влах византиец

    10 0 Отговор
    Бoримирoв e мъж нa cecтрaтa нa Тaки,кoйтo e бaджaнaк прeз cecтри Шeхгoви cъc coбcтвeникa нa G.P. груп ,тa вижтe гръцкия рecтoрaнт cлeд рaзклoнa към Дрaгaлeвци и чaкaйтe гръцкa муcaкa aвaнтaкиc. Кoлкo oпрaвихa Лeвcки тoлкoвa и тoвa шe e зa хoрaтa
  • 14 бойчо

    3 0 Отговор
    Всички ше се облажите, затова го защитавате. Само общински терени ли има в тая София, че само на такива се хвърлят "нашите момчета"?!
  • 15 Браво

    0 0 Отговор
    Браво на Таки и Фандъка в Бояна е хубаво да се инвестират нарко средства от избрани хора уж за децата