Last news in Fakti

22 Април, 2021 08:20 12 250 39

Сагата на Даниел Боримиров в "Бояна" продължава

  • кривуля-
  • стадион-
  • даниел боримиров-
  • бояна

Спорният имот е стадион "Кривуля"

Сагата на Даниел Боримиров в "Бояна" продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Представители на Гражданска инициатива "Да спасим стадион "Кривуля"" категорично не искат строежа. Игрището е с постоянен статут на стадион, не на обект с търговска цел.

Бившият национал Даниел Боримиров се срещна в ефира на "Нова телевизия" с протестиращи от Бояна срещу негов проект.

Даниел Боримиров увери, че намеренията му са чисти, а парите са с доказан произход. Прави нещо за жителите на цяла София, защото децата трябва да спортуват, увери той. Ще се строят спортни съоръжения, детски площадки и нищо друго, каза той.

Проектът звучи добре, но питаме защо тук, където няма друга алтернатива,а не някое пустеещо място. Приемаме за легитимна среща само с Йарданка Фандъкова и я каним в национален ефир. Лично сме сигнализирали кмета на район Бояна и при него е внесена подписка, казват протестиращите.
Има решение на СОС стадионът да се даде на концесия, аз кандидатствах, има срок за обжалване, не беше обжалвано, каза Боримиров.

Има договор за наем, не за концесия, твърдят протестиращите. Това място е сборен пункт на квартала при бедствия и аварии, може да бъде разположен палатков лагер и сме готови да го направим, ако започне строителство.
Районният кмет на Витоша увери, че утре ще има среща с ресорния заместник-кмет. Решението е прието без възражения на СОС, г-жа Фандъкова е задължена да го подпише, каза районният кмет.

Жители на Княжево обаче одобриха проекта на Боримиров и го поканиха да направи такава инвестиция и в техния квартал.

Боримиров увери, че за жителите на Бояна ще има и хепи ауър, когато ще ползват съоръженията безплатно.
Протестът на Боянчани ще започне в 18 часа и канят Йарданка Фандъкова на протеста. Входирано е уведомление по чл. 8 и чл. 11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ) в деловодството на Столична община (ул. Московска 33). Исканията на хората са: 1. Незаконосъобразните процедури по отдаването на стадиона под наем и разрешение за строеж. 2. Лишаването на свободно и безплатно ползване от ВСИЧКИ живущи до отворена тревна площ за спортни занимания и разходки с деца, независимо от финансовите им възможности и избор на спорт. 3. Липсата на допитване на гражданите и неуважението на нашата преобладаваща гражданска позиция преди одобрението на проекта.
Това е единственото място, където могат да се разходят и да оставят децата им да играят и спортуват, казват хората. Общината е решила да го даде под наем за 10 години на спортен клуб "Витоша 2015", представлявана от бившия национал Даниел Боримиров, която ще строи спортни съоръжения, кафене и тенис кортове, припомня actualno.com.

Те ще се ползват срещу заплащане. Протестиращите твърдят, че това е станало без тяхно допитване и обсъждане. "Макар и неподдържан, стадионът беше място, което всички от квартала ценят особено много.

Процедурата по отдаването на наем е започнала през 2018 г, а през септември 2019 в Столична община е входирана подписка, подписана от 51 души. От СО подписката е изпратена в Район Витоша, където вместо да се санира пропуска да се допитат до гражданите в района, изготвят формален отговор, в който се препоръчва на майките да посещават градинката на Ханчето. Това обаче е много неудобна локация поради денивелациите в квартала, както и не позволяваща спорт, а само място за игра на най-малките", казват гражданите.

"Към настоящия момент подготвяме подписка, за която са заявили желание над 700 човека и сформираме работна група, с участие на юристи, които да проверят цялата документация по случая и възможностите за атакуване на процедурите. Няма да се спрем и ще протестираме и пред СО, докато не бъдем чути", казват още те.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боримисирката

    67 2 Отговор
    Продължавам да крада, гарантирано от ГЕРБа.
  • 2 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    5 37 Отговор
    ЗАТОВА БСП ГУБИ ИЗБОРИ....ИСКА ДА СПРЕ ПРОГРЕСА....ГАРАНТИРАНО ОТ БСП КОМУНДЕТАТА
  • 3 324

    53 1 Отговор
    За "неграмотните", които отказват да научат английски бихте ли писали на български, защото все още не сме колиния нито на Албион нито на кравария какво означава ~хепи ауър?

    Коментиран от #14

  • 4 Хахаха..

    8 2 Отговор
    Венци Михайлов е русофил,нарича Фъндъковаа Йарданка,личи руската следа! Горе ръцете,Венци!
  • 5 Присмехулник

    55 0 Отговор
    Всичко се прави тихомълком,покрито.Боримиров ще се изкара майка Тереза...строя го за Вас...да спортуват децата,а не за печалба...Трябват публични дебати...
  • 6 Каптализъм брат

    50 0 Отговор
    В Пловдив разсипаха "колодрума ", на който ежедневно спортуваха стотици. От комунистическо време беше със свободен достъп. Половината застроиха с блокове и другата половина с платена зала, която щеше да е за всички, АМА С ПАРИЧКИ.
    Съболезнования и за боянското игрище.
  • 7 Говорит Москва

    6 33 Отговор
    Трябва да се спрат всички строежи, само на панелки да се продължи и руски коли, никакви други.

    Коментиран от #10, #27

  • 8 Йок Фандък

    40 0 Отговор
    Браво на гражданите! Дано да успеят. И в кв. Света Троица продължават безчинствата на СО и кмета.Сеч и сгроежи един въз друг.Няма да оставят празно място тия.

    Коментиран от #28

  • 9 ОБЩИНА ВИТОША

    13 0 Отговор
    Е ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА МЕСТНИТЕ. ОБЩИНА ЗНАЧИ ИДВА ОТ ОБЩНОСТ АМА МЕСТНА НЕ НА КНЯЖЕВО И ЦЯЛА СОФИЯ. ЩОМ КАТО Е НАМЕСТНАТА ОБЩНОСТ КО ПРАВТ ТЕЯ ТАМ. ХИЛЯДИ КУБИЦИ БЕТОН ПО ДВЕСТА ТРИСТА КОЛИ НОВИ КЬДЕ ЩЕ ПАРКИРАТ И ХЕПИ АУЪР........ МНОООООГО УМНО......
  • 10 Хахаха..

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Говорит Москва":

    Ами да се спрат,това не са строежи а ремонт на ремонтите.Ако Колю Фичето възкръсне,ще нахвърля цялото герб от покритият мост в Ловеч..
  • 11 ДЖОТО

    22 2 Отговор
    И В КАЗАНЛЪК,ЕДНА КМЕТИЦА УНИЩОЖИ ЕДИН ПРЕКРАСЕН КОЛОДРУМ,ЗАЩОТО ТРЯБВАЛО ДА СЕ ОТЧЕТЕ НА ИБУШЕВ,ЧЕ И ПОМОГНАЛ ДА СТАНЕ КМЕТИЦА ЗА ТРЕТИ ПЪТ?
  • 12 интересно

    24 0 Отговор
    Тариката е подкупил общинските съветници и резултата е на лице !!!Защо не са питани гражданите за това !!!!

    Коментиран от #29

  • 13 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    2 13 Отговор
    ЗАТОВА БСПКОМУНДЕТА ГУБЯТ КАТАСТРОФАЛНО НАРОДНАТА ЛЮБОВ.....ИСКАТ ВСИЧКО ДА ОСТАНЕ КАТО ПРИ СОЦА...И ТАТО ДА СЕ ВЪРНЕ, АКО МОЖЕШЕ
  • 14 означава

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "324":

    щастлив час. Време, през което напитките / а може и ядките/ са по-евтини през този час. Времето обикновено е от 17.00 до 18.00, а може и с час по-късно или по-рано.
  • 15 Бояна

    1 19 Отговор
    Има всички строителни книжа,така че ако някой го спира то следва да потърси съдействие от полицията и прокуратурата за възпрепятстване на законно право!

    Коментиран от #22

  • 16 ИТН

    26 2 Отговор
    това е положеието. Всичко апетитно става частно и платено. Децата да забравят за безплатни съоръжения и площадки. Борката щял да отпусне две катерушки фрий, остналото 50 кинта на час. Така е из цяла София и по-големите градове - общината абдикира от основните си задължения и ги подарява на съмнителни частници общинската собственост, които гледат само финансовата изгода. Безплтани игрища и забавления - само по безлюдните села по схемите за крадене от европрограмите......Така е и нас, но Слави ще ни оправи с 300 ХАХАХАХА
  • 17 безпартиен

    16 1 Отговор
    Всичко е "прекарано" през законова форма!Решението е на колективен орган на управление ОбС и кметът е длъжен да изпълни това решение!Основният въпрос е КОЙ е внесъл,КОЙ е предложил за приемане едно или друго решение!Там търсете какви са зависимостите и за какви комисионни става въпрос!Ако има истински секретни служби в МВР,ГДБОП,ДАНС би трябвало да знаят!В тези служби има информация за всеки,за всичко-колко,кога и как на кого!Просто трябва да се натиснат шефовете за легализиране на този секретна информация,използвана до сега единствено за оказване на натиск,изнудване и материално облагодетелстване!
  • 18 Бай Ганьо

    6 0 Отговор
    хепи ауър - какой туй??? биз пари лие? апи ли? сарби ли от него? венци обесни ми бате мола та!

    Коментиран от #21

  • 19 Гост

    24 1 Отговор
    Крайно време е да го разкрият и тая ,,легенда,, дето пере парите на Таки толкова години............
  • 20 Ники

    19 1 Отговор
    Този пере парите на Таки.
    Наркотрафик , крадени коли и проституция.
  • 21 виж по горе

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Ганьо":

    отговора на №14
  • 22 Скорпи

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бояна":

    ...има всички строителни права.....благодарение на парите под масата,нали..
  • 23 Ром ама кубински

    22 0 Отговор
    Една част от годината прекарвам в голям град в Сащ.В града има ужасно много градинки ,паркове и игрища и никой не е тръгнал да ги презастроява.Смятайте щом в тази страна която всичко е много комерсиално и не го правят,ние къде сме?Ами да ви кажа-Абсурдистан.Да си върнем държавата,стъпка по стъпка!
  • 24 Ики

    19 0 Отговор
    Като вземат и безмозъчните футболисти да се изявяват като бизнесмени вече става страшно, всяка жаба да си знае гьола.
  • 25 Варна

    18 0 Отговор
    Това е като при нас във Варна , заграбиха и заключиха ОБЩИНСКИЯ спортен комплекс Локомотив , стотиците деца (има и републикански шампиони сред тях) "имаха хепи ауър" в 12:00 , точно когато са на училище и не могат да ползват пистата. Това са мафиотски организации които крадът освен парите ни , а и бъдещето на децата ни.
  • 26 Влах византиец

    20 0 Отговор
    Боримиров е мъж на сестрата на Таки,който е баджанак през сестри Шехгови със собственика на G.P. груп ,та вижте гръцкия ресторант след разклона към Драгалевци и чакайте гръцка мусака авантакис. Колко оправиха Левски толкова и това ше е за хората
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Шоп от СО

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Йок Фандък":

    Интелигентните хора почнаха да си търсят имоти в областта. В Люлин планина, Витоша та дори и Балкана(Стара Планина) има все хубави селца.

    А иначе преди 15 години кога тръгнах на гимназия у София половината съученици си беха провинциалисти, ама с апартаментче в София са голямата работа. Виж как се извъртат нещата
  • 29 Ами питани са

    0 7 Отговор

    До коментар #12 от "интересно":

    От 2018 година до сега са питани ама никой не чете
  • 30 Ново време

    11 0 Отговор
    Вече идват нови времена,гражданската позиция трябва да е на първо място,стига толкова аванти за съмнителни сделки и прикрити бизнесмени.
  • 31 Мария

    17 0 Отговор
    Защо не инвестира в родния си град Видин?
  • 32 Той

    13 0 Отговор
    Поредната далавера с поставено лице Боримиров. Хората не желаят неговите грижи, искат си общински, достъпен без пари и ангажименти, из пропусквателен режими и охрани стадион. Дано да успеят.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПунтаМара

    3 0 Отговор
    Таки какво мисли по въпроса?
  • 37 Камата съм

    0 0 Отговор
    ТАКИ ЩЕ ДАДЕ ПАРИТЕ И ЩЕ ГО ВЗЕМЕ ЕЙЙ МНОГО СМЕ ПРОСТИ НИЕ ХОРАТА
  • 38 ПРЕСА

    0 0 Отговор
    АБЕ ДА ОТИДЕ ВЪВ ВИДИН ДА ВЗЕМЕ НЯКОЕ ИГРИЩЕ В НЯКОЕ СЕЛО НИКОЙ НЯМА ДА ГОСПИРА
  • 39 ЛЕСКАР

    0 0 Отговор
    да си отива във Видин влаха не ни трябва в София
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове