24 Април, 2021 16:03 1 645 6

Берое сменя курса: Ще разчита основно на българи за новия сезон

  • берое-
  • чужденци-
  • българи-
  • футбол

На доста от чужденците им изтичат договорите след края на сезона и едва ли ще бъдат продължени

Берое сменя курса: Ще разчита основно на българи за новия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Берое ще смени курса за новия сезон, пише "Тема Спорт".

Заралии ще разчитат основно на български играчи, като се откажат от голям брой от чужденците.

На доста от тях им изтичат договорите след края на сезона и едва ли ще бъдат продължени. Над 10 са играчите, които имат контракти с Берое до юни, след което стават свободни агенти.

Единствените преподписали на този етап са Иван Минчев и Александър Цветков. Подобен ход на побългаряване преди година предприе Арда и се видя, че това донесе успехи на кърджалийци, които гонят тройката и са на финал за купата.

За целта в Стара Загора вече са започнали действия по връщането на свои футболисти, които са във Втора и Трета лига.

От Янтра Габрово ще бъдат отзовани вратарят Иван Гошев и Стоян Иванов. От Черноморец Бургас ще се върне Валентин Иванов.

Спортният директор Валентин Грудев вече призна за подписан предварителен договор с капитана на Царско село Реян Даскалов. Наскоро от Локомотив София бе привлечен бившият младежки национал Илиян Стефанов.

Възможно е под Аязмото да настъпят и по-радикални промени, като всичко зависи от спонсора на клуба. Не е изключено временният треньорски екип, който бе обявен - Петър Колев, Ивко Ганчев и Слави Жеков, да остане и за постоянно.

Всичко зависи от резултатите, които ще постигнат до лятото, до когато със сигурност ще водят Берое. В щаба остава и кондиционният специалист Пламен Липенски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8889

    4 3 Отговор
    Вън чужденците от българските отбори! Искам да гледаме българи! Или ОГРАНИЧЕНИЕ ДО НАЙ-МНОГО ДВАМА КАЧЕСТВЕНИ ЧУЖДЕНЦИ Аз ако искам да гледам негри и всякаква измет и сган, ще си пусна първенствата на Англия, Франция или Италия!
  • 2 Миленч

    6 3 Отговор
    Да ви кажа ли кога ще се оправи БГ футбола?
    Максимум трима чужденци в отбор.
    Минимум 50% играчи от местната школа във всеки мач.
    Тотално пренасочване на финансирането към деца и юноши
    Ако тази схема се се въведе след 5-6 години пак ще ходим по световни първенства.

    Коментиран от #3

  • 3 Това че тук влачат

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Миленч":

    незнайни никъде туристи с фалшиви визитки на футболисти, не означава, че хората нататък не знаят как да тренират. Нашата школа е най-слабата и затова като идат българчетата нататък, все се чудят и маят колко тежки са тренировките. Опитват се да въдедят немски модел в числото и виж как изпищяха от ужас и ще бягат нашите кафенеджии и дискотекаджии. А фалшивите чужди футболисти не са дошли сами, разните директори, които ги канят, са... българи. Та какво казваше, нещо щяло да се оправя ли...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миленч

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Това че тук влачат":

    Позволи ми да не се съглася с теб. Не знам колко си голям и помниш ли как се тренираше в школите преди 30 години. Материала не е бил по-различен. Правилата бяха по-различни. Имаше ред, дисциплина и желание за работа. Резултатите се виждаха. Днес наясно ли си как едно дете може да се качва нагоре в групите и евентуално да заиграе в първия отбор? Или трябва да е супер талант, който да продадат на 17 години или трябва да си плаща където трябва.
    Примери - Славия, Левски и т.н.
    Синът ми тренираше футбол. Виждал съм невероятно добри деца как не могат да мръднат от 3та група нагоре, а други заиграват директно в турнирните мачове.
    Може ли да се промени всичко това? Може, ако има желание. Ако не, ще си въртят безумните трансфери е компромисни чужденци и пак ще се питаме що не сме на европейското поне...
  • 6 УЖАС

    1 1 Отговор
    ЕЙ човеци тук става дума за БЕРОЕ, един от държавните (БОЙКОВИ) от обори! НЯМА ВЕЧЕ пари, НЯМА чужденци, само бай-ганьо толкоз като Левски, Славия, Ботев Враца и Монтана. ТОЙ си отива и те СЪЩО! Колко е просто.