Last news in Fakti

25 Април, 2021 21:22 2 136 1

Манчестър Сити победи Тотнъм и спечели Купата на лигата на Англия

  • манчестър сити-
  • тотнъм-
  • футбол-
  • купата на англия

Това е четвърти преден трофей за Карабао Къп за "гражданите"

Манчестър Сити победи Тотнъм и спечели Купата на лигата на Англия  - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити завоюва Купата на английската лига (Карабао Къп) на "Уембли", победждавайки Тотнъм с 1:0.

Така изчакването на "шпорите" за спечелването на трофея ще продължи след като с късен гол на Аймерик Лапорт, "гражданите" триумфираха.

Манчестър Сити победи Тотнъм и спечели Купата на лигата на Англия
Снимка: БГНЕС

Това е първата от трите титли, които отборът на Пеп Гуардиола може да спечели през този сезон, след като трофеят от Висшата лига е практически осигурен за тях, а също така те играят на полуфиналите в Шампионската лига в "сблъсъка на богатите" с ПСЖ. Това е четвърти преден трофей за Карабао Къп за "гражданите".

Единственто попадение днес стана факт чак в 82-ата минута, когато Лапорт засече с глава центриране от корнер и донесе трофея на "гражданите".

Манчестър Сити победи Тотнъм и спечели Купата на лигата на Англия
Снимка: БГНЕС

За Тотнъм, при новия временен треньор, 29-годишният Райън Мейсън (най-младият треньор във финала на това състезание) след уволнението на Жозе Моуриньо, продължава да чака всяка титла, след като спечели последната през 2008 г., когато в продълженията победи Челси (2:1) за трофей от същото състезание.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендица

    1 0 Отговор
    Честита победа на "Гражданите" ама кои? Отборът е собственост на Шейх Мансур ОАЕ