Last news in Fakti

29 Април, 2021 22:15 2 395 5

Гранада шокира Барселона на „Камп Ноу”

  • барселона-
  • гранада-
  • 1:2-
  • ла лила-
  • примера дивисион

Лионел Меси изведе домакините напред в резултата в 23-ата минута, но след попадения на Дарвин Мачис и Хорхе Молина Гранада грабна трите точки

Гранада шокира Барселона на „Камп Ноу” - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Барселона претърпя шокираща загуба у дома от тима на Гранада и пропусна уникалната възможност да поведе в класирането на Примера дивисион. В отложен мач от 33-ия кръг на шампионата, Гранада постигна немислимото и се наложи с 2:1 на „Камп Ноу”, а успехът за гостите дойде след обрат.

Лионел Меси изведе домакините напред в резултата в 23-ата минута, но след попадения на Дарвин Мачис и Хорхе Молина Гранада грабна трите точки.

При успех днес, Барселона щеше да изпревари лидера Атлетико Мадрид с една точка и да поведе във временното класиране. Вместо това обаче, каталунците остават на третата позиция с равен брой точки с втория Реал Мадрид - по 71. И трите тима са изиграли по равен брой мачове, а по всичко личи, че интригата за титлата ще бъде до последния момент. Четвъртият Севиля има 70 пункта в актива си.

Първата реална голова възможност в мача дойде в 9-ата минута, когато с многоходова акция домакините успяха да матират отбраната на Гранада. Де Йонг пробва пас към Меси във вратарското поле, но в последния момент Санчес успя да пресече подаването. В крайна сметка последва далечен удар към вратата на гостите, който обаче бе неточен.

В 19-ата минута Лионел Меси намери Гризман на границата на наказателното поле фронтално срещу вратата на гостите. Французинът овладя и стреля през краката на бранител на Гранада, но вратарят внимаваше и спаси без особени затруднения.

Резултатът на „Камп Ноу” бе открит в 23-ата минута след великолепна комбинация между Антоан Гризман и Лионел Меси, завършена от аржентинеца. Гризман получи в наказателното поле и след като се обърна елегантно покрай бранител на гостите, с лекота изведе Лео Меси отляво, който стреля от малък ъгъл, за да пласира топката до левия страничен стълб на вратата.

В 36-ата минута Барселона бе много близо до това да удвои преднината си, а в ситуацията отново бе замесен Лионел Меси. Аржентинецът бе изведен зад отбраната на гостите с брилянтен пас от страна на Бускетс. Нападателят овладя по перфектен начин, напредна и стреля по диагонала отдясно. Вратарят на Гранада Ескандел обаче успя да докосне с върха на пръстите си топката и да я извади в ъглов удар. След центрирането от корнера се стигна до нов удар, този път на Умтити, но стражът отново бе на мястото си и улови.

В началото на втората част Сержи Роберто пропусна уникален шанс. Френки Де Йонг центрира към Роберто на десния фланг, а той реши да стреля от въздуха. Красивият удар обаче профуча над вратата.

Футболистите на старши треньора Диего Мартинес дочакаха своя миг в 64-ата минута, когато гостите изненадващо стигнаха до изравняване на резултата. След много груба грешка на Мингеса, който не успя да пресече пас по диагонала и позволи топката да мине през краката му, коженото кълбо попадна в Мачис на левия фланг. Атакуващият футболист на Гранада напредна няколко метра и с премерен удар успя да порази целта.

Две минути след изравнителния гол на гостите, наставникът на Барселона Роналд Куман бе изгонен на трибуните с директен червен картон най-вероятно заради невъздържана реакция или реплика към съдията.

Кошмарът за Барселона стана пълен десетина минути преди края на срещата, когато гостите осъществиха пълен обрат на резултата. След атака по лявото крило Адриан Марин центрира много добре в наказателното поле, Пике увисна и не успя да отиграе топката, която попадна на главата на Хорхе Молина, а той я насочи в мрежата на Тер Стеген.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    11 0 Отговор
    За половин милиард ...ТОЛКУЗ!

    Коментиран от #2

  • 2 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Прав си...!! И тези пари са взети на няколко пъти...!! 1 за букитата,1 за заложилите( може да са няколко субекта) и за падналия отбор,все пак Барса има към милиард задължения които трябва да се избиват...!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хахаха

    1 0 Отговор
    Т О Т О Т О Т О Т О Т ОООООООООООООХХХХ.
  • 5 питам

    0 0 Отговор
    Ковачев, ти вярваш ли в това, което си написал?