Last news in Fakti

2 Май, 2021 11:35 5 383 2

Анди Руис премина през ада, но победи Крис Ареола

  • ареола-
  • бокс-
  • нокдаун-
  • победа-
  • руис

Мексиканецът бе пратен на пода във втория рунд, а в третия бе разклатен от ляво кроше на съперника

Анди Руис премина през ада, но победи Крис Ареола - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион в тежка категория на три от четирите световни боксови федерации Анди Руис-младши трябваше да се съвзема от ранен нокдаун, за да запише в крайна сметка победа с единодушно съдийско решение срещу ветерана Крис Ареола.

Във втория рунд мексиканецът бе пратен на пода, а в третия бе разклатен от ляво кроше на съперника, само че оцеля и оттам нататък диктуваше битката. Съдиите му присъдиха убедителен успех - 118-109, 118-109 и 117-110, което практически означава, че той не е загубил нито един от другите части на дуела. Като цяло едва ли някой се е съмнявал в победата, но цифровото съотношение изглежда леко раздуто.

Това е 34-а победа в 36 мача за мексиканския боец и първа откакто предаде шампионските пояси на Антъни Джошуа в реванша им преди 16 месеца. Ареола пък вече е 38-7-1, като губи за втори пореден път.

Руис тежеше 116 кг на официалния кантар - 14 по-малко от предишния си сблъсък с Джошуа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    5 3 Отговор
    Кубрети срещу този Спиди Гонзалес. И това ще е завършека на професионалните им кариери и на двамата.
  • 2 21211

    3 5 Отговор
    Ощетиха го Крис . Ареола е много опитен и е играл с много по корави съперници от Руис един от тях е Витали Кличко !