Last news in Fakti

3 Май, 2021 11:00 3 273 14

Преди точно 31 години Христо Стоичков подписва договор с Барселона

  • христо стоичков-
  • барселона-
  • футбол

Стоичков е с основен принос и за първата европейска титла на Барса през 1992 година, донесла на отбора на Йохан Кройф прозвището "Дрийм тим"

Преди точно 31 години Христо Стоичков подписва договор с Барселона - 1

Преди точно 31 години - на 3 май 1990 година, Христо Стоичков подписва договор с Барселона. Това е началото на златна страница в кариерата на най-големия български футболист, който спечелва общо пет шампионски титли в Ла Лига с каталунците.

Стоичков е с основен принос и за първата европейска титла на Барса през 1992 година, донесла на отбора на Йохан Кройф прозвището "Дрийм тим". Легендарният специалист иска Ел Булгаро Феномено в своя състав още през лятото на 1989 година, но поради една или друга причан трансферът на Стоичков се отлага с един сезон.

Носителят на "Златната топка" е сред големите любимци на публиката на "Камп Ноу".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само ЦСКА (България)

    26 7 Отговор
    България има природни богатства, България има народ несломим, България има от всичко по много, но Христо Стоичков е само ЕДИН!

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Живеем

    16 2 Отговор
    Живеем на стари лаври само.. Прост народ лесно се управлява, футбола стана само игра за пари от залози и мамини синчета
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ФК Марица

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Само ЦСКА (България)":

    Тва майна крадеше пари. Георги Георгиев (Гошо Ламбадата) го млатеше в съблекалнята. Кучето е един селянин от Ясно Поле който беше за затвора. Добре че го изтърпяха

    Коментиран от #14

  • 5 Пучо Капучо

    6 3 Отговор
    Златна страница за Христо златна страница за Барселона! Самият договор сам по себе си беше нещо нечувано за България. А още по-нереално стана, когато Ицо започна да мачка наред с изявите си. И тогава в България 'почна да се говори за него, като нещо митично, като за нещо от друга планета. За мен Христо си остава един от най-подценяваните футболисти в историята на футбола. А в Барселона Ицо засенчи магьосници като Ромарио, М.Лаудруп, Г. Хаджи и др...През 1992 г. Христо трябваше да има и още една Златна топка, вместо това я дадоха незаслужено на друг футболен магьосник - Марко Ван Бастен.

    Коментиран от #13

  • 6 21121

    3 12 Отговор
    Ако не беше Жоро Илиев , Стоичков сега ще е да е господин НИКОЙ!
  • 7 Да един от любимците е

    5 2 Отговор
    Но не толкова за играта, а затова че се осмели да настъпи съдията! На тези които ходят на стадиона, им харесва когато някой псува като "Товарач от Сточна гара!" Най-вече с това наш Ицо завладя каталунските сърца!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 к. р за мода

    3 11 Отговор
    Родоотстъпника българомразец кюрд прост в момента никой не го брои за жив от Барса. "Големия" Стоичкофф стои с пръст в устата и пие една студена вода всяка година в която Барса не му предлага НИТО ЕДНА СЛУЖБИЧКА. Даже тревата няма да му дадат да коси на нашия прост хейтър, знаметъпкач жалък! Още много години да го игнорират дано, докато той се разпорва да лае в туитър и да се мазни на ръководството, тъпата проста "камичка" хахахахаха
  • 12 Левски 1914

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Само ЦСКА (България)":

    Да Стоичков има голяма заслуга да се обединят Литекс и Чавдар Етрополе и да стане Фк Франкенщайн.
  • 13 В този план

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пучо Капучо":

    Истината е , че Стоичков имаше феноменална левачка, може би най-добрата в историята на футбола , но феномена в Барселона беше Лаудруп , той беше играта , барометъра , компютъра паса към Стоичков. Малко факти с Лаудруп в Барселона 5 години 5 титли , тогава Лаудруп им поиска още пари , от Барселона не му ги дадоха , Лаодруп отиде в кръвният враг Реал Мадрид , Реал Мадрид с Лаодруп 5 години 5 титли.
  • 14 Селтак

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "ФК Марица":

    Човече да не би да имаш висока температура, че бленуваш така, много ти е несвързана мисълта