Last news in Fakti

3 Май, 2021 22:16 2 644 8

ЦСКА победи Арда с гол в края в репетицията за големия финал

  • цска-
  • арда-
  • футбол-
  • efbet лига

Срещата бе историческа за родния футбол, тъй като за пръв път в първенството на България бе използван ВАР

ЦСКА победи Арда с гол в края в репетицията за големия финал - 1

ЦСКА победи Арда с 1:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Юрген Матай в 88-ата минута донесе успеха за "армейците" на стадион "Българска армия".

Срещата бе историческа за родния футбол, тъй като за пръв път в първенството на България бе използван ВАР.

През първия четвърт час на двубоя домакините владееха по-често топката, но опасните положения и пред двете врати липсваха. В началните минути Тиаго опита да реализира от фаул, но ударът му мина високо над напречната греда.

Първата по-сериозна ситуация стана факт в 23-ата минута, когато Тиаго центрира отдясно към Кайседо. Таранът се извиси, но не успя да свали достатъчно топката, която излезе в аут над напречната греда.

В 39-ата минута добра триходова комбинация Енрике-Кайседо-Варела завърши с шут в аут на последния. В тези минути гостите изравниха играта и на свой ред организираха няколко опасни атаки, най-вече по крилата, но футболистите на Николай Киров не успяха да ги завършат, тъй като бъркаха при последния пас.

Втората част започна с претенции на Кери за дузпа, но реферът прецени, че срещу ирландеца не е извършено нарушение, а и от съдийската стая за ВАР не бе сигнализирано за такова. В 51-ата минута Вион шутира от над 25 метра,а Караджов без проблем улови първия точен удар в мача.

Само 60 секунди по-късно Арда отговори с добра атака, която завърши с опасен изстрел на Тонислав Йорданов с глава, профучал покрай дясната греда.

След час игра Пенев извърши три промени. Варела, Йомов и Кайседо отстъпиха местата си на Мазику, Синклер и Бисмарк. Именно пред Чарлс се откри първата реална голова възможност за червените, която дойде в 63-ата минута след отлично извеждащо подаване на Тиаго, но младият нападател шутира слабо и Караджов спаси.

В 67-ата минута Караджов отрази мощен удар на Вион от 22-23 метра. Секунди по-късно Бусато направи феноменално спасяване, след като отрази удар с глава на Мартинов от границата на малкия пеналт. Четири минути по-късно бомбен шут на Мартинов профуча и след лек рикошет покрай горния ляв ъгъл на домакинската врата.

В 77-ата минута мачът бе спрян, за да се гледа положение за дузпа в наказателното поле на Арда, но след помощта на ВАР реферът потвърди решението си да не посочва бялата точка. Четири минути по-късно опасна контраатака на гостите завърши с шут на Руменов, който излезе в аут.

Така се стигна до 88-ата минута, в която ЦСКА спечели корнер. След изпълнението му топката стигна до Тиаго. Португалецът пусна за Юга, халфът центрира отдясно към Матай и защиитникът вкара с глава за 1:0.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМА НОВИНА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

    11 13 Отговор
    Цска ( едно от двете), победи Арда! Големи сме !

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 viki

    5 17 Отговор
    От 1 май разрешиха 30% публика - защо не се вижда никой на трибуните?
  • 4 Ганьо

    8 24 Отговор
    Нещастниците цял мач луди ги направиха, един случаен гол и вече все едно са били Реал...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БИБИТКО

    3 1 Отговор
    Работа Работа Работа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Язък

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ВАР Бг":

    Отговорност в България? Сбъркал си държавата??????