4 Май, 2021 23:59 5 016 5

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • футбол

В първата среща англичаните изковаха солидна преднина от 2:1 на чужд терен, а сега биха с 2:0 у дома

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити успя да пребори за втори пореден мач Пари Сен Жермен с резултат 2:0 в мач-реванш от 1/2-финалите в Шампионската лига. В първата среща англичаните изковаха солидна преднина от 2:1 на чужд терен и сега са с една стъпка по-близо до финала. Рияд Марез откри в 11-та минута, а в 64-та прекърши амбициите на парижани с второ попадение. Минути по-късно парижани останаха с 10 души след червен картон на Анхел Ди Мария. По този начин "гражданите" ще спорят на големия финал на надпреварата, като ще чакат съперника си от втория полуфинал между Реал Мадрид и Челси.

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Още в 5-та минута имаше изключително спорна ситуация, след като Бьорн Куйперс отсъди дузпа за ПСЖ, но ВАР я отмени, отсъждайки, че Олександър Зинченко не е играл с ръка в наказателното си поле.

В 11-та минута тази грешка беше наказана. След дълго изритване на топката от страна на Едерсон, Зинченко настигна топката, намери Де Бройне на границата на накзателното поле, който стреля, но изстрелът беше блокиран. При добавката обаче Рияд Марез не прости за 1:0.

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ПСЖ обаче продължи да е настоятелен и в 16-та минута Маркиньос нацели горната греда, след като му беше центрирано от Анхел Ди Мария. Три минути по-късно самият Ди Мария пропусна грандиозен шанс, след като открадна топката в близост до вратата на Сити и беше на сантиметри от опразнената врата на Едерсон.

Играта постепенно се укроти, като парижани владееха топката повече, но не създаваха сериозни положения. Андер Ерера опита неточен удар от трудна позиция в 36-та минута.

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В началото на втората част Манчестър Сити се актизира и в 54-та минута Фил Фодън отправи мощен изстрел от над 25 метра, но Кейлор Навас се справи.

Французите продължиха да опитват отчаяно да стигнат до шансове пред противниковата врата, но в 64-та минута големият удар беше нанесен от "гражданите". След добре изграден контраатака, Фодън намери Де Бройне, който на свой ред постави топката на крака на Рияд Марез, а алжирецът не сбърка за 2:0.

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Нещата за ПСЖ капитулираха напълно в 69-та минута, когато Анхел Ди Мария изпусна нервите си и беше запратен към съблекалнята след директен червен картон. В 77-та минута Фил Фодън можеше да направи резултата класически, но гредата спря силния му шут по земя.

Манчестър Сити прегази ПСЖ и е на финал в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити - ПСЖ 2:0

1:0 - Рияд Марез (11)

2:0 - Рияд Марез (64)

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган, Силва, Марез, Де Бройне, Фодън

ПСЖ: Навас, Флоренци, Маркиньос, Кимпембе, Диало, Паредес, Ерера, Ди Мария, Верати, Неймар, Икарди


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонговец

    1 2 Отговор
    Солидна преднина от 2:1????

    Коментиран от #4

  • 2 Един

    3 2 Отговор
    Безценно. За изкуствения гранд отново калъвките. Чаршафите трябва да разберат по трудния начин , че не всичко става с пари. Дори и много.

    Коментиран от #3

  • 3 Алфа Вълкът

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Трябват си и бухалки, само с пари не става.
  • 4 Солидна е всяка

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бонговец":

    преднина, която ти осигурява крайната победа.
  • 5 No Exit

    0 0 Отговор
    Зинченко изтрещя. Не е хубаво черен да те бръчка, даже да ти е началник. Унизително.