Last news in Fakti

5 Май, 2021 17:58 1 952 4

Моуриньо се съгласил да намали заплатата си, за да поеме Рома

  • моуриньо-
  • заплата-
  • орязване-
  • намаление-
  • рома-
  • тотнъм

Специалния ще взима около 7 милиона лири на сезон, а в Лондон той прибираше по 10 милиона на година

Моуриньо се съгласил да намали заплатата си, за да поеме Рома - 1
Снимка: БГНЕС

Жозе Моуриньо се е съгласил да взима доста по-ниска заплата в Рома от тази, която получаваше в Тотнъм. Португалецът е подписал с римляните договор до 2024 г., според който ще взима около 7 милиона лири на сезон, а в Лондон той прибираше по 10 милиона на година, твърдят в Англия. Според италианските медии основната му заплата ще бъде 4 милиона евро и може да достигне до 7 милиона с бонусите.

Данъчните закони в Италия ще позволят на Рома да плаща 30% по-малко данъци върху заплатата му. В контракта има и доста клаузи за бонуси при определени успехи.

Ръководството на "вълците" е предупредило Моуриньо, че няма пари за големи трансфери. Римляните били изненадани от интереса на треньора и веднага спортният директор отлетял за Лондон за среща с него.

Тотнъм ще икономиса около 13 милиона лири от назначението на Жозе в Рим. Според източник от клуба "шпорите" са били длъжни да плащат заплата на треньора в продължение на 18 месеца след уволнението. И компенсацията за този период е 16 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър Ник коуч и инфлуенсър

    4 2 Отговор
    След няколко години ще дойде в Левски за 3000лв. месечно и безплатен анцуг всеки 6 месеца.

    Коментиран от #2

  • 2 Сийка

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сър Ник коуч и инфлуенсър":

    ..и гарсониера в жк Левски 2.

    Коментиран от #3

  • 3 Do 1 и 2:

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сийка":

    Моуриньо е спечелил само като треньор над € 200.000.000. Добре инвестирани, в момента със сигурност са поне € 500.000.000. Колкото до заплатата му - ще я избият само от скока на цената на акциите на Roma.

    Коментиран от #4

  • 4 ДО 3

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Do 1 и 2:":

    МЪРМОРИНЬО СПЕЧЕЛИЛ ,АМА ЖИВЕЕ КАТО БЕДНЯК. ХАХАХАХА