Last news in Fakti

14 Май, 2021 19:22 1 682 0

Етър с изключително важна победа срещу Ботев Враца (ВИДЕО)

  • етър-
  • ботев враца-
  • efbet лига-
  • футбол

"Болярите" биха с 2:0

Етър с изключително важна победа срещу Ботев Враца (ВИДЕО) - 1

Отборът на Етър постигна изключително важна победа срещу Ботев Враца с 2:0, оставяйки себе си в битката за оцеляване в efbet Лига. Десетият си гол през сезона реализира Преслав Боруков, който откри резултата в 43-ата, а във втората минута на добавеното време влезлият като резерва Ловре Кнежевич гарантира успеха за „болярите”. Двата отбора пък доиграха срещата на „Ивайло” с човек по-малко, след като в 84-ата минута реферът Станислав Тодоров изгони Хосе Чембърс и Петър Атанасов заради сдърпване между двамата.

Началните минути във Велико Търново не се отличиха с нищо, освен с няколко неточни паса от Аласан Ндиайе. Халфът на Етър Симеон Мечев достави много добро центриране от свободен удар в наказателното поле на врачани след 12 минути игра, но нито Хосе Кордоба, нито Божидар Кацаров притичаха да засекат добрата топка.

В 26-ата минута от срещата Алдаир Ферейра напредна с топката отляво и отправи диагонален шут, но встрани от вратата, пазена от Краси Костов. В ответната атака пък удар на Мартин Николов бе отразен от Иванов.

Десет по-късно пък "болярите" оцеляха на два пъти. Петър Атанасов комбинира първо с Генов и се озова "очи в очи" с Христо Иванов, който скъси ъгъла за удар и с тяло парира топката, пращайки я в ъглов удар. След него точно Ндиайе намери с пас назад Петър Атанасов, който стреля силно с десния си крак, но кълбото се отби в напречната греда на великотърновци.

Две преди края на първата част "виолетовите" се радваха. Алдаир Ферейра центрира топката от пряк свободен удар в полето на врачани. Атанас Зехиров от Ботев не реагира добре при изчистването на кълбото, а то отиде пред Преслав Боруков, който отблизо нямаше как да не реализира - 1:0 за Етър.

Второто полувреме започна с отменен гол за гостите. Бранителят Венцислав Керчев прати топката във вратата на Христо Иванов, но бе в положение на засада и попадението бе отменено. В 52-ата минута Юлиан Ненов пропусна да накаже много груба грешка от Здравко Илиев и ударът му отиде встрани от "болярската" врата.

12 минути преди края Здравко Илиев изведе вдясно Кольо Станев, който спринтира умело и центрира успоредно в наказателното поле на врачани за Меси Мезу. Топката дойде малко по-назад за габонеца и ударът му не затрудни Костов. Шест преди края заради бутания и разправии преждевременно бяха изгонени Хосе Чембърс от Етър, който хвана за гушата Петър Атанасов, който секунда преди това удари без топка играч на Етър и така двата отбора доиграха мача с по 10 човека.

Секунди след влизането си в игра Ловре Кнежевич се разписа в 92-ата минута. Кольо Станев намери с диагонален пас хърватина, който овладя и отлично финтира Христо Златински, за да стреля по земя с левия крак и да вкара втори гол - 2:0.

В момента Етър изостава на 6 точки от врачани, които са в зоната на баража за оцеляване и на 8 от Славия, който е на спасителното 11-о място. Традиционно Етър играе силно срещу врачани на "Ивайло", където няма загуба от този съперник. Двата тима са се изправяли във Велико Търново 21 пъти, като Етър има 13 победи, а осем пъти срещите са завършвали наравно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА