15 Май, 2021 18:35 1 740 3

Джокович е на полуфинал в Рим след драматичен успех над Циципас

  • джокович-
  • циципас-
  • драма-
  • полуфинал-
  • мастърс-
  • рим

Сърбинът спечели с 4:6, 7:5 и 7:5 за близо три часа игра

Джокович е на полуфинал в Рим след драматичен успех над Циципас - 1
Снимка: БГНЕС

Защитаващият титлата си и петкратен шампион Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира на червена настилка от сериите "Мастърс" в Рим с награден фонд 2 милиона евро. Сърбинът, който е водач в основната схема, стигна до обрата срещу Стефанос Циципас (Гърция) след 4:6, 7:5 и 7:5 за близо три часа игра.

Двубоят стартира в петък, но се доигра днес заради проливен дъжд в италианската столица. Джокович бе колеблив в първия сет и допусна два пробива още в началото, а впоследствие не успя да навакса и отстъпи с 4:6.

Втората част започна отново отлично за Циципас и той поведе с 4:1. Сърбинът намери сили и с много силна игра успя да стигне до 4:4. В последвалото си подаване той отрази три възможности за пробив, а в крайна сметка дръпна с 5:4. Сърбинът продължи с доминацията си и ликува със 7:5.

Драмата бе пълна в третия сет, когато Циципас на два пъти успяваше да поведе с пробив, но Джокович изравни до 5:5, а след това отново нанесе своя удар и спечели мача.

В следващия кръг Ноле ще играе с Лоренцо Сонего (Италия). Представителят на домакините се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на турнира. 26-годишният Сонего поднесе поредна изненада, след като надделя над поставения под номер 7 Андрей Рубльов (Русия) с 3:6, 6:4, 6:3 след почти два часа и половина игра. Италианецът постигна трети успех над играч от топ 10 в осем срещи. В предишният кръг той елиминира номер 4 - Доминик Тийм (Австрия). Джокович и Сонего ще излязат отново на корта днес. Мачът им е насрочен да започне в 19:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баиуй

    8 1 Отговор
    Това е играч, не като нашия лолитко!

    Коментиран от #3

  • 2 Циципипас

    4 0 Отговор
    За малко...
  • 3 тренер

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "баиуй":

    Мдаа хората играят, а наш Дришо цъка тенисче в Хаскьой и дава интервюта на някакъв неразбираем език ? Поне титри да пускаха, че нищо не се разбира !