Last news in Fakti

20 Май, 2021 18:15 1 534 4

Аоияма продължава да мачка

  • даниел иванов-аоияма-
  • сумо

Днес в схватка от 12-ия кръг българинът, който е с ранг “маегашира 3, се наложи над “маегашира 4” Мьогирю с хватката “хатакикоми”

Аоияма продължава да мачка - 1
Даниел Иванов-Аоияма, снимка: БГНЕС

Даниел Иванов – Аоияма постигна втора победа на майския турнир по сумо "Нацу Башо" в Токио. Днес в схватка от 12-ия кръг българинът, който е с ранг “маегашира 3, се наложи над “маегашира 4” Мьогирю с хватката “хатакикоми”.

Даниел Иванов не планираше да участва в надпреварата заради контузия, но болежките му отшумяха и той се включи от 9-ия кръг. Аоияма започна с успех срещу “меагашира-4” Кирибаяма, но след това инкасира две последователни загуби от “меагашира-7” Такарафуджи и “меагашира-2” Тобизару.

Лидер във временното класиране е “озеки” Терунофуджи, който надделя над “маегашира 5” Оношо и подобри баланса си на 11 победи и 1 загуба. Монголецът е последният сумист, спечелил голям турнир в японското сумо.

На второто място за момента е “озеки” Такакеишо, който днес победи с “ошидаши” “маегашира 6” Ичинойо и е с баланс 10-2. Трети е “маегашира 8” Ендо с баланс 9-3.

Поради контузии в надпреварата не участват двамата сумисти с най-висок ранг - “йокодзуна” – Хакухо и Какурю.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Кокич

    4 0 Отговор
    Торбалан кючек.бас мечо бас
  • 2 Нека да пиша

    2 0 Отговор
    Защо Искра Фидосова не е вземете ,ще е непобедима
  • 3 Реалист

    0 0 Отговор
    На саке и чикиййки ли само го кара там дибелия:)
  • 4 :):):):)

    0 0 Отговор
    Той отдавна не е българин.Японката напомпи ли я какво стана