Last news in Fakti

20 Май, 2021 17:37 2 377 1

Обвиниха 7 души за смъртта на Марадона, грози ги страшна присъда

  • диего марадона-
  • марадона-
  • смърт-
  • обвиняеми

Прокуратурата в Сан Исидро (град в Аржентина) поиска да им бъде наложена забрана за напускане на страната

Обвиниха 7 души за смъртта на Марадона, грози ги страшна присъда - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

7 човека бяха обвинени от аржентинската прокуратура в умишлено причиняване на смъртта на Диего Марадона. Както е известно, световният шампион от 1986 година почина на 25 ноември миналата година на 60-годишна възраст.

Всичките посочени в разследването са медицински лица и упреците към тях са, че умишлено не са полагали необходимите грижи за дон Диего.

В списъка влизат личният лекар на аржентинеца - Леополдо Луке, който извърши последната му операция, психиатърката Агустина Косачов, психолог, две медицински сестри и техен координатор.

Прокуратурата в Сан Исидро (град в Аржентина) поиска да им бъде наложена забрана за напускане на страната. Всеки от тях, който бъде признат за виновен, може да лежи в затвор между 8 и 25 години.

“Действията на медицинския екип на Марадона са били неадекватни, недостатъчни и необмислени. Пациентът е бил оставен на произвола на съдбата”, се казва в официален медицински доклад, изготвен от специална комисия. В него пише, че Марадона не би починал при "адекватна хоспитализация".

Обвиняемите ще се явят в съда на 31 май.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    И да ги разстрелят,ДОН ДИЕГО,НЕ ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ.