Last news in Fakti

22 Май, 2021 20:48 1 696 6

Млад норвежец спечели турнира, на който Гришо се изложи

  • каспер рууд-
  • женева-
  • тенис

Каспер Рууд триумфира в първия си финал за сезона и заслужи втора титла в кариерата си след Буенос Айрес през февруари миналата година

Млад норвежец спечели турнира, на който Гришо се изложи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Каспер Рууд спечели турнира по тенис на червени кортове в швейцарския град Женева от сериите АТP 250. Норвежецът победи на финала Денис Шаповалов със 7:6 (6), 6:4 за 103 минути игра.

Така 22-годишният норвежец триумфира в първия си финал за сезона и заслужи втора титла в кариерата си след Буенос Айрес през февруари миналата година.

Рууд не даде нито една възможност за пробив на канадския си опонент. Поставеният под номер 3 в схемата спечели първия сет след драматичен тайбрек. Той поведе с 6:2, изпусна четири сетбола, но в крайна сметка успя да поведе с 1:0.

Във втората част Рууд реализира брейк за 3:2 гейма и запази преднината си до самия край. С титлата Рууд ще се изкачи на рекордното в кариерата си 16-то място в световната ранглиста, с една позиция пред най-добрия българския тенисист Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 драскачи разни

    4 3 Отговор
    според заглавието означава че норвежеца е спечелил всички турнири...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тренер

    6 2 Отговор
    Не разбрах само, защо споменават Дришо!? Пишете, кой спечелил турнира и т.н., а за Дришо в секция "любопитно" за успехите му сред бабите и сега за работата му като залъгалка за богати кифли!
  • 4 Кой

    1 4 Отговор
    Кой е тоя?Питам понеже пред света или по време на интервю никога не говори на български роден майчин език. Ок намираш се на майка си в ...... но не може да пренебрегваш страната.п.с грам не ми пука за него ако ще да стане космонаФт
  • 5 нашия

    2 0 Отговор
    Павеле Павелеее...много зле си момчето ми
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.