Last news in Fakti

28 Май, 2021 16:22 2 561 0

Ливърпул обяви първия си входящ трансфер за това лято

  • ибрахима конате-
  • ливърпул-
  • рб лайпциг

22-годишният Ибрахима Конате сложи подписа си под договор за пет години на „Анфийлд“

Ливърпул обяви първия си входящ трансфер за това лято - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Ливърпул официално обяви първото си ново попълнение за лятото. „Червените“ привлякоха централния защитник Ибрахима Конате от РБ Лайпциг. Съобщава се, че мърсисайдци са платили клаузата му за откупуване на стойност от около 40 милиона евро.

22-годишният Конате сложи подписа си под договор за пет години на „Анфийлд“. Смята се, че лично мениджърът Юрген Клоп е искал да има французина в състава, тъй като вижда в негово лице перфектния партньор на Върджил ван Дайк от следващия сезон.

„Наистина съм щастлив да се присъединя към такъв огромен клуб като Ливърпул. Това е наистина вълнуващ момент за мен и моето семейство и с нетърпение очаквам да се срещна с новите си съотборници, персонала и да започна работата по тази нова страница в живота ми“, заяви Конате пред клубния сайт след обявяването на трансфера.

Централният защитник, който може да играе и десен бек, пристигна в Лайпциг от френския Сошо през 2017 година и изигра 95 мача за „биковете“, като им помогна да се класират за полуфинала на Шампионската лига през 2020 година.

Ливърпул пък имаше сериозен проблем с контузени защитници през сезона. И тримата бранители Ван Дайк, Джо Гомес и Жоел Матип бяха аут до края на сезона, което доведе до това Клоп да заложи в центъра на отбраната на младите Натаниел Филипс и Рийс Уилямс. В определени моменти там играеха още Фабиньо и капитанът Джордан Хендерсън преди да се контузи.

Защитникът на Шалке Озан Кабак пристигна под наем през януари, но клубът реши да не се възползва от опцията да го откупи за постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА